Xiaomi 12 Ultra'nın net çıkış tarihi açıklandı: Ne zaman piyasada olacak

Xiaomi 12 Ultra'nın net çıkış tarihi açıklandı: Ne zaman piyasada olacak
Xiaomi'den gelen açıklamaya göre akıllı telefon mayıs ayında Çin’de piyasaya sürülecek.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; Çin’de tanıtılan Xiaomi 12 serisi küresel pazarlara geçen yıl gelmişti. Ultra modeline gözler çevrilirken, kısa süre önce bu konu ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Xiaomi 12 Ultra çıkış tarihi ortaya çıktı. 

Xiaomi 12 Ultra çıkış tarihi

Hatırlanacağı üzere Xiaomi 12 Ultra’nın çıkış tarihi ile ilgili bugüne dek birçok iddia ortaya atıldı. Bu iddiaların ortak noktası cihazın yıl sonuna doğru tanıtılacağı yönündeydi. Ancak sektörde güvenilir sızıntıları ile bilinen Mukul Sharma’ya göre akıllı telefon mayıs ayında Çin’de piyasaya sürülecek.

Cihazın küresel pazarlara geliş tarihi henüz belli değil. Ancak aralık ayında Çin’de tanıtılan ve mart ayında global sürümleri çıkan serinin diğer modellerine benzer bir yol izlenmesi bekleniyor. Bu noktada temmuz ya da ağustos ayları ön plana çıkıyor.

Akıllı telefon, 2K çözünürlüklü (LTPO 2.0) 120 Hz tazeleme hızı sunan HDR10+ desteğine sahip kavisli E5 AMOLED panelle gelecek. Güvenlik yöntemi parmak izi okuyucu ise ekranın altına konumlandırılacak.

Xiaomi 12 Ultra, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisinden güç alacak. 4 nm mimariye sahip olan yonga seti, bir adet 3.0 GHz ARM Cortex-X2, üç adet 2.5 GHz ARM Cortex-A710 ve dört adet 1.8 GHz ARM Cortex-A510 çekirdeklerine ek olarak Adreno 730 grafik birimine ev sahipliği yapıyor. 

Xiaomi 12 Ultra, kamera özellikleri ile DxOMark tarafından en iyi kameraya sahip akıllı telefon ünvanı verilen Honor Magic 4 Ultimate Edition’a doğrudan rakip olacak. Burada 50 Megapiksel Sony IMX766 birincil, 50 Megapiksel Sony IMX766 ultra geniş, 16 Megapiksel portre ve 48 megapiksel Sony IMX586 telefoto sensöründen oluşan dairesel dörtlü kamera kurulumu karşımıza çıkacak.

Cihazda 16GB’a kadar RAM ve 512GB’a kadar depolama seçenekleri mevcut olacak. Öte yandan 120W veya 150W hızlı şarj destekli 5.000 mAh’lik pilden beslenecek.

İlgili Haberler