Yağlanmayı 30 günde bitiren mucize bitki

Yağlanmayı 30 günde bitiren mucize bitki
Yapılan bir çalışma, alınabilecek bitkisel bir takviyenin sadece 30 gün içerisinde zararlı yağları azalttığını tespit etti.

Yağlanmayı 30 günde bitiren mucize bitki

Karaciğer, mide, böbrek ve bağırsaklar gibi organları etkileyen viseral yağ, uzun ve sağlıklı bir yaşamın sürdürülmesindeki en büyük engellerden biri. Yüksek düzeyde iç organ yağlanmasına sahip olmak, tip 2 diyabet, yüksek tansiyon ve kalp hastalığı gibi kronik rahatsızlıkların da en büyük tetikleyicilerinden biri. Fakat bu yağlanma sorunu ile baş edilebilir.

Bir Fitoterapi Araştırması dergisinde yayınlanan araştırma, cesaret verici sonuçlar elde etti. Çalışma, bergamot otunun obeziteye karşı nasıl bir etkisi olduğunu araştırdı. Sonuçta elde edilen faydaları etkiler ise oldukça ses getirdi.

Güney İtalya''danın Calabria bölgesinin İyonya kıyılarında yetişen Citrus Bergamia Riso et Poiteau olarak bilinen küçük bir ağaçtan elde edilen bergamotun özü kullanıldı çalışmada.

Toplam 64 katılımcı, 12 hafta boyunca iki gruba ayrıldı ve bir grup bergamot özü tüketirken diğer grup tüketmedi.

Araştırmanın sonunda elde edilen verilerde, bergamot tüketen grupta viseral yağın toplam ve LDL kolesterol parametrelerinde önemli azalmalar olduğu tespit edildi. Bu özü kullanmayan grupta ise bir değişiklik yoktu.

Viseral yağ gibi LDL kolesterol de kalp hastalığı, damar tıkanıklığı gibi hayatı tehdit eden kronik rahatsızlıkların en önemli sebeplerinden biridir.

Ayrıca araştırmacılar, bergamot özütünün tüketilmesinden sonraki 30 gün içinde viseral yağda azalma başladığını tespit etti.

Araştırmanın sonucunda, klinik çalışmada bergamot özünün sadece 30 günlük takviyenin ardından yağlanmada azalma, metabolik değişkenlikler gibi yararlı etkiler sunduğu, üstelik bu sayede kalp-damar sağlığında da umut verici bir iyileşmelere dair kanıtlar sunduğu belirtildi.

GÖBEK YAĞLARINI ERİTMEK İÇİN BAŞKA NELER YAPILMALI?

Holland ve Barret''e göre işlenmiş şekerlerden ve basit karbonhidratlardan uzak durulmalı. Keten tohumu, avokado, böğürtlen, brüksel lahanası gibi bol miktarda çözünür lif tüketilmeli. Çözünür lifin suyu emerek sindirim sisteminden geçerken oluşturduğu jel yapı, yiyecekleri yavaşlatarak sindirime yardımcı olur. Egzersiz yapmak önemlidir. Günde en az 30 dakika herhangi bir tür egzersiz yapılabilir. İşe, okula giderken yürümek, bisiklete binmek veya toplu ulaşımdan birkaç durak erken inmeyi deneyebilirsiniz. Kuvvet ve kardiyo egzersizlerini birleştirerek yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.

İngiltere''de Ulusal Sağlık Servisi, günlük olarak sağlıklı bir adım atabilmek için küçlü kemikler ve kaslar için de çalışmalar yapılması gerektiğini sıklıkla dile getiriyor.

Uzmanlar, bu aktivitelerin, ayrıca kan şekerini ve kan basıncını düzenleyerek sağlıklı bir kilo aralığında kalmayı kolaylaştırdığını belirtiyor.