Yanan tarihi Vaniköy Camisi’nin bir vakfa devredildiği ortaya çıktı, devir gününe Özkök de isyan etti

Yanan tarihi Vaniköy Camisi’nin bir vakfa devredildiği ortaya çıktı, devir gününe Özkök de isyan etti
Hürriyet gazetesi yazarı geçtiğimiz gün yanan tarihi Vaniköy Camisi’nin 10 Kasım’da bir vakfa devredilmesine isyan etti. Özkök, “Yangından sonra öğreniyoruz ki, bu cami 6 gün önce, yani 10 Kasım 2020 günü bir tarikata devredilmiş. Şimdi sormaz mısınız, koskoca 365 günde sanki başka hiç gün kalmamış gibi 10 Kasım 2020 günü bir tarikata devretmek nedir?” ifadelerini kullandı.

İstanbul Üsküdar’da bulunan tarihi Vaniköy Cami geçtiğimiz gün çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale geldi. Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök bugün kaleme aldığı yazısında, “Toplumun küçümsenmeyecek bir bölümünde bunca hassasiyet varken, ülkenin Cumhurbaşkanı’nın Anıtkabir’de Atatürk’ün huzuruna çıktığı saatlerde bunu yapmak... Biraz saygı gösterip iki gün önce veya beş gün sonra yapsa ne değişirdi?” ifadelerini kullandı.

BirGün’ün iddiasına göre Vaniköy Camisi'nin sorumluluğu Yeni Valide Camii Vaizi Şeyh Vani Mehmet Efendi Bin Bestam Vakfı'na aitti. Vakfın yöneticisinin vefat etmesi üzerine caminin sorumluluğunu 2018 yılından beri Vakıflar Genel Müdürlüğü üstleniyordu. Mülhak vakfının yeni yönetici atamasıyla Vaniköy Camisi 10 Kasım 2020'de yeniden vakfa teslim edildi. Caminin restorasyonuna ilişkin proje çizilip ilgili kurula sunulmuştu.

İşte Ertuğrul Özkök’ün yazısının ilgili bölümü:

Yangından sonra öğreniyoruz ki, bu cami 6 gün önce, yani 10 Kasım 2020 günü bir tarikata devredilmiş.

Şimdi sormaz mısınız, koskoca 365 günde sanki başka hiç gün kalmamış gibi 10 Kasım 2020 günü bir tarikata devretmek nedir?

Bu kararı veren bürokrat, bu sembolizmle ne demek istemektedir...

Toplumun küçümsenmeyecek bir bölümünde bunca hassasiyet varken, ülkenin Cumhurbaşkanı’nın Anıtkabir’de Atatürk’ün huzuruna çıktığı saatlerde bunu yapmak... Biraz saygı gösterip iki gün önce veya beş gün sonra yapsa ne değişirdi?

Evet Cumhurbaşkanı haklı...

Bu ülkeyi yeniden 2011 öncesi Türkiye menziline sokmak lazım.

Ama görüyoruz ki, sadece reform yapmak yetmeyecek...

Bu reformun ne anlama geldiğini de bütün devlet bürokrasisine anlatmak gerekecek...

Görüyorum ki Cumhurbaşkanı’nın işi zor...

İşte bu zihniyetin değişmesi için onu desteklemeliyiz...

 

İlgili Haberler