Yangın değil, çatışmaymış

Yangın değil, çatışmaymış
İhlas Haber Ajansı'nın sabah saatlerinde Cizre'de yangın felaketi olarak duyurduğu olay terör operasyonu çıktı. Operasyonda 9 terörist ölü ele geçilirken 1 polis memuru şehit düştü.

Cizre'de terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imha edilmesi amacıyla güvenlik güçlerince başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" sürüyor. 

Cudi Mahallesi'nde teröristlerin "hücre evi" olarak kullanıldığı değerlendirilen binaya dün düzenlenen ve örgüt mensuplarının saldırısı sonucu bir polis memurunun şehit olduğu operasyonun ardından sıcak temas sağlandı.

Çevredeki bazı binalardan güvenlik güçlerine silah ve roketatarlarla saldırıda bulunulması üzerine çıkan çatışmada, bir polis memuru yaralandı, 9 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleriyle çatışmaya giren bazı teröristlerin de Cudi Mahallesi'nde "hücre evi" olarak kullanıldığı değerlendirilen bir binayı ateşe vererek kaçtığı belirlendi.

YANGIN FELAKETİ DEĞİLMİŞ

Sabah saatlerinde İHA'nın Cizre'de çıkan yangında 9 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı haberinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Olayın PKK'lı teröristler tarafından kaldıkları hücre evinden kaçarken binayı ateşe vermeleri sonucu olduğu belirlendi. İlk belirlemelere göre 9 terörist ölü ele geçirildi.