Yangını ıskalayan helikopter pilotu

Yangını ıskalayan helikopter pilotu
Türkiye’nin yangınla mücadelesi sürerken bir vatandaşın yangın söndürme helikopteri ile imtihanı gündem oldu. Helikopterin yanlış yere su döktüğü görüntüleri yangın söndürme gönüllüsü vatandaş saniye saniye kaydetti.

Türkiye 7 gündür devam eden yangınlara adeta teslim oldu. Onlarca hektar orman alanı yok olurken uçak mı helikopter mi tartışmaları da aldı yürüdü.

Türk Hava Kurumu uçaklarının kullanılamaz hale gelmesi, yangına müdahale için kiralanan helikopterlerin yetersiz kalması eleştirilere neden oldu.

Yetkililerden yapılan açıklamada helikopterlerin yeterli olduğu söylenirken, gelen görüntüler ise bunun aksini kanıtlar nitelikte.

Nerede ve ne zaman çekildiği belli olmayan görüntülerde bir vatandaşın yangın söndürme helikopteri ile imtihanı yer alıyor.

Yangını söndürmek için canla başla mücadele eden bir vatandaş, yaklaşan helikoptere önündeki alevleri söndürmesi için sesini duyurmaya çalışıyor. Bölgeye gelen helikopter ise haznesindeki suyu alevin üzerine değil yanındaki söndürülmüş alana boşaltıyor.

O anları saniye saniye kaydeden vatandaş ise helikopter pilotunun ardından sitem ediyor.

Helikopter uzaklaşırken yangının daha da harlandığını gören yangın söndürme gönüllüsü vatandaş ise, “Benzin mi döktü ne yaptı. Yangın daha da harlandı” ifadelerini kullanıyor.

Yangının daha da büyümesinin nedeni ise uzmanların yangınların başından beri yaptığı şu uyarı: Helikopterlerin pervanelerinden gelen rüzgar yangını daha da güçlendiriyor.

İlgili Haberler