İspanya'dan gelen yangın söndürme uçakları vızır vızır çalışıyor

İspanya'dan gelen yangın söndürme uçakları vızır vızır çalışıyor
İspanya'dan gelen söndürme uçağı iş başında. Köyceğiz yakınlarındaki yangına müdahaleye başladı. Türkiye'nin yangın söndürme uçakları bakımsızlıktan hurdaya dönerken İspanya'nın aynı firma üretim yangın söndürme uçakları vızır vızır çalışıyor.

Türk Hava Kurumu envanterinde yer aldığı bilinen fakat mevcut yangınlarda kullanılmayan CL-215 tipi uçaklar ile İspanya’nın yangınlar için gönderdiği uçaklar aynı firmanın üretimi CL-415. Türkiye''nin yangınla mücadelesi için gönderilen İspanya uçakları çalışmalara başladı. O uçaklardan birisi ise Köyceğiz''de görüldü.

İspanya’nın uçakları çalışırken Türkiye’nin uçakları bakımsızlıktan hurda olduğu için kullanılmıyor. 

THK Kayyım Heyeti Başkanı Cenap Aşçı uçmayan uçaklar ile ilgili , “Kurumun şirketlerinin 1 buçuk milyar lira bankalara borcu var. Bu uçaklara bakım yapılması için öngörülen bakım maliyetleri 4 milyon dolar. 4 milyon dolar finansmanı ben sağlayacağım, bu uçaklar ihalelere girecek ancak o zaman kullanabilirim. Bizim uçaklarımızın motor tipleri itibariyle artık şartları sağlamıyoruz, bu uçaklar 2020 yılından itibaren kullanılmıyor.” demişti

BÜYÜKELÇİLİK TWİTTER’DAN DUYURDU

İspanya''nın Ankara Büyükelçiliği, Twitter''dan, Türkiye''deki yangınlarla mücadeleye destek için yola çıkan iki CL 415 yangın söndürme uçağının Dalaman''a vardığını duyurdu.

İspanya''nın Ankara Büyükelçiliğinden edinilen bilgiye göre, yangın söndürme çalışmalarına destek vermek için İspanya''dan Türkiye''ye gelen 27 pilot, uçakların hemen kalkışı için uçuş planlarını hazırlıyor. İspanyol ekip, Türk yetkililerle durum değerlendirmesi yaptıktan sonra uçaklar kısa süre içinde ilk görevlerine başladı.

Yangın söndürme uçaklarının, ilk olarak su alacakları Köyceğiz Gölü''nün kuzeyindeki Yayla yakınlarına gitmesi, bu bölgedeki yangına müdahalenin ardından diğer bölgelere de geçmesi öngörülüyor.

İlgili Haberler