Ameliyat olurken şarkı söyledi!

Ameliyat olurken şarkı söyledi!
Paris’te boğazındaki tümörün çıkartılması için ameliyat masasına yatan şarkıcı Alame Kante, ses tellerinin zarar görmemesi için operasyon boyunca hiç durmadan şarkı söyledi

Hipnotize edildi
Gineli şarkıcı Alame Kante, boğazındaki bir tümörün çıkarılması için yapılan ameliyat boyunca, ses tellerine zarar gelmesin diye şarkı söyledi. Kante’ye acılarının hafifletilmesi için lokal anestezi uygulandı ve hipnotize edildi. Paris’te yapılan operasyonu gerçekleştiren doktor, hastanın ses tellerinin zarar görmesinden korktu. Bu nedenle doktor hastasına ameliyat boyunca şarkı söylemesini tavsiye ederek dünyada bir ilke imza atmış oldu.

Transa geçti
Ameliyatı yapan Prof.Giles Dhonneur, tek bir neşter darbesinin bile Kante’nin sesini bozabileceğini söyledi ve  Kante’nin operasyonda şarkı söylerken çekilen videosunu da oynattı. Paratiroid bezinde tümör tespit edilen Kante, şarkı söylediği için operasyonun kritik anları da başarılı geçti. Dhonneur, “Hipnoz edilirken duyduğu kelimelerle transa geçti. Çok uzaklara, Afrika’ya gitti ve şarkı söylemeye başladı. Şahaneydi”  dedi.