Ay-Yıldız... Doğru yoldayız

Ay-Yıldız... Doğru yoldayız
A Milli Futbol Takımı, sezon sonu kampında oynadığı 4 maçta genelde iyi bir performans ortaya koydu. Teknik direktör Fatih Terim birçok genç yıldıza şans tanıdı.

Ay-Yıldızlılar, 6-1’lik Kosova, 2-1’lik İrlanda Cumhuriyeti ve 2-0’lık Honduras maçlarında otoritelerden tam not aldı. Son ABD karşılaşmasında Türkiye yenilmesine rağmen oyunun bazı bölümlerinde iyi futbol sergiledi. 1 topumuz direkten döndü, en az 7-8 fırsatı da değerlendiremedik. 2016 Fransa Dünya Kupası’na mutlaka katılmak istediklerini kaydeden teknik direktör Fatih Terim de oyuncularından memnun olduğunu söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı,  “Biz hem fiziksel hem de zihinsel olarak son noktadayız. Buna rağmen oyuncularımdan ve turnuvadan olumlu izlenimler edindim. ABD maçı çok keyifli bir karşılaşma oldu, bunu kabul edelim. İki taraf da bir orada, bir burada. Golü önce biz bulsak olay çok değişebilirdi ama baştan da söyledim, biz yorulmuşuz belli, hem mental hem fiziksel hem de zihinsel olarak. Eylülde her şey bambaşka olacak. Türkiye kazanmaya devam edecek. Amerika maçı nazar boncuğumuz olsun” dedi.


Hakan Balta’nın morali bozuldu
ABD karşısında yediğimiz ikinci golde inanılmaz bir hata yapan ve adeta topu rakibin önüne “al da at” şeklinde yuvarlayan Hakan Balta’nın müsabaka sonrasında çok üzgün olduğu görüldü. Teknik direktör Fatih Terim ve oyuncular, “Futbol hatalar oyunu. Hepimizin başına gelebilir. Üzülmeye gerek yok. Bu bir hazırlık maçı. Çıkartacağımız dersler olur. Önemli olan Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde az hata yapmamız” diye konuştu.