Karamehmet’in 302 taşınmazına haciz

Karamehmet’in 302 taşınmazına haciz
Karamehmet’in 302 taşınmazına haciz

Çukurova Holding’in 532 milyon dolarlık borcu nedeniyle 40 şirket, 5 gerçek kişi ve bunlara ait varlıklar hakkında haciz i

Çukurova Holding’in 532 milyon dolarlık borcu nedeniyle 40 şirket, 5 gerçek kişi ve bunlara ait varlıklar hakkında haciz işlemine başlandı. Haciz kapsamında Karamehmet’e ait konutların da dahil olduğu 302 adet gayrimenkule el konulduğu öğrenildi

 

Mehmet Emin Karamehmet haciz kıskacından kurtulamıyor. Haciz kapsamında Karamehmet’e ait konutların da dahil olduğu 302 adet gayrimenkule el konulduğu öğrenildi.
Karamehmet’in yıllar sonra boy gösterdiği Turkcell’in genel kurulu ‘ana hissedar’ katılmadığı için yine yapılamadı. 4 yönetim kurulu üyesinin görev süresi dolan ve yönetimi kilitlenen Turkcell’de artık SPK devrede.. Turkcell yönetimini kilitleyen bu gelişmeden sonra ne olacak? Burada devreye 6 Nisan 2013’te Resmi Gazete’de yayınlanan SPK’nın Kurumsal Yönetim Tebliği’nin 5. maddesi giriyor. SPK tarafından şirkete genel kurul için 30 gün süre tanınacağına işaret ediliyor.

 


Çukurova istedi’

 


Ardından, “Bu süre içinde yönetim kurulunun genel kurulu toplantıya çağıramaması veya genel kurulun toplanarak uyum içinde gerekli kararları alamaması halinde kurul asgari sayıda üyeyi, yerlerine usulüne uygun yeni atamalar yapılıncaya kadar resen atar” deniliyor.
Çukurova Holding’in patronu Mehmet Emin Karamehmet’in TMSF’nin Holding borçlarına karşılık el koyduğu şirketlerinin satışını kendisinin istediği öğrenildi. TMSF’den  yapılan açıklamada, “Çukurova Grubu yöneticileri ile müteaddit defalar görüşmelerimiz oldu. Yapılan görüşmelerde verilen ek sürelere rağmen ödeme yapılmadı. En son verilen ödeme tarihi olan Mayıs 2013 tarihinde de ödeme gerçekleşmedi. Fon Kurulu kararından önce, yapılan görüşmelerde borçlu grup, yönetimi devralınan söz konusu şirketlerin kurumumuzca satılarak, satıştan elde edilecek tutarlardan kamu alacağının tahsil edilebileceği hususunu gündeme getirdi” denildi.

 


532 milyon $ borç

 


Çukurova Holding’in 532 milyon dolarlık borcu nedeniyle 40 şirket, 5 gerçek kişi ve bunlara ait varlıklar hakkında haciz işlemine başlanmıştı.Haciz kapsamında Karamehmet’e ait konutların da dahil olduğu 302 adet gayrimenkule el konulduğu öğrenildi. Genel kurulun toplanamaması Turkcell’de belirsizliği artırınca hisseler sert düştü. Çukurova Holding’in patronu Mehmet Emin Karamehmet, Turkcell’in yönetim kurulunda yer almamasına karşın dün Tepebaşı’ndaki Turkcell genel müdürlük binasına geldi. Yönetim kurulu üyesiyken dahi genel kurullara nadiren gelen Karamehmet’in yaklaşık 3 yıl aradan sonra genel kurula bizzat gelmesi, “Turkcell’in kimseye bırakmayacağım” mesajı olarak yorumlandı.

 

Turkcell’e devlet müdahalesi yolda

 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Turkcell Yönetim Kurulu’nun belirlenmesi sürecine ilişkin, “Şimdi yine çıkmaza girerse SPK, birkaç adım atacak mecburen. Sonuçta böyle bir şirketin yönetimsiz kalması, başıboş kalması mümkün değil. Biz, buna izin veremeyiz” dedi.
“Turkcell’in Olağan Genel Kurulu dün yapılamadı ve ileri bir tarihe ertelendi. Turkcell’de bundan sonra ne olacak? SPK’nın bundan sonra konuya bakışı ne olabilir?” şeklindeki soru üzerine Babacan, Turkcell’in özel şirket olduğunu, kamunun hissesi bulunmadığını ancak halka açık olduğu için özellikle azınlık hissedarlar açısından SPK’nın görevleri bulunduğunu anlattı. Başbakan Yardımcısı Babacan, en kısa sürede Turkcell Olağan Genel Kurulu’nun gerçekleştirilerek yönetim kurulu üyelerinin atanmasını umduklarını dile getirerek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Yönetim Kurulu üyelerinin tamamının görev süresi bitti. Yönetim Kurulu olmayan bir şirkete göz yummak mümkün değil, böylesine dediğim açıdan önemli bir şirkete. Dolayısıyla kendi aralarında anlaşıp bağımsız üye atayamadıkları için SPK mecburen bağımsız üye atadı. Çünkü aralarında anlaşıp bağımsız üyelerini kendilerini belirleselerdi o zaman o üyeler şu anda görevdeydi. Bunu da yapamadıkları için, isim dahi öneremedikleri için SPK mecburen atamak durumunda kaldı. Şimdi yine çıkmaza girerse SPK birkaç adım atacak mecburen.”