Aşı olmayanlar pamuk eller cebe. Bir yasak daha

Aşı olmayanlar pamuk eller cebe. Bir yasak daha
Singapur hükümeti, Covid-19 aşısı olmayı reddederek sağlık sistemi üzerinde büyük yük oluşturan vatandaşlarının, hastane ve ilaç masraflarını karşılamayacağını duyurdu.

İngiliz The Guardian''ın haberine göre; yeni tip korona virüsüne karşı üretilen aşıları olmayı reddedenlere yeni kısıtlamalar gelmeye devam ediyor. Kuş beslemek, çiçek koparmak, sakız çiğnemek ve yere çöp atmak gibi yasakların olduğu Singapur''da aşı olmayı reddedenlerin de tedavi masrafları karşılanmayacak.

KARAR GEREKÇESİ AÇIKLANDI

Hükümet yetkilileri, aşılanmamış kişilerin yoğun bakıma ihtiyaç duyanların "büyük çoğunluğunu" oluşturduğunu ve "sağlık kaynakları üzerindeki baskıya orantısız şekilde katkıda bulunduğunu" belirtti. Karara gerekçe olarak, aşı karşıtlarının sağlık sistemi üzerinde büyük yük oluşturması gösterildi.

DEVLET TARAFINDAN KARŞILANIYORDU

Ülkede şu anda Singapurluların yanı sıra daimi ikamet edenler ve uzun süreli vize sahiplerinin, Covid-19 testleri yurt dışından döndükten kısa süre sonra pozitif çıkanlar hariç, tüm tıbbi maliyetleri devlet tarafından karşılanıyor.

8 ARALIK SON TARİH

Ancak hükümet, 8 Aralık''tan itibaren "isteğe bağlı olarak aşılanmamış Covid-19 hastalarından ücret almaya başlayacağını" bildirdi.

Aşı için uygun olmayan kişiler için ise tıbbi faturalar ödenmeye devam edecek. Hükümet ayrıca 31 Aralık''a kadar kısmen aşılanmış kişilere ikinci dozu olmaları için zaman vererek faturayı ödeyecek.

Bakanlık, 12 yaş altı çocuklar için herhangi bir aşı kararı alınmadığından dolayı, bu durumun onları kapsamadığını belirtti.

Ünlü tıp dergisi Lancet''te 2017 yılında yapılan bir araştırmaya göre Singapur, Birleşmiş Milletler tarafından 2030 için belirlenen sağlıkla ilgili sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşma çabalarında 188 ülke arasında ilk sırada yer almıştı.

İlgili Haberler