Türk turizmine denizanası darbesi

Türk turizmine denizanası darbesi
Antalya sahilleri yakıcı özelliği olan 4 tür denizanasının işgali altında.

Antalya sahilleri yakıcı özelliği olan 4 tür denizanasının işgali altında. Uzmanlar, özellikle yaşlılar,

Antalya sahilleri yakıcı özelliği olan 4 tür denizanasının işgali altında. Uzmanlar, özellikle yaşlılar,
çocuklar ve hassas ciltliler için “tehlikeli” uyarısı yaptı

 

Antalya Körfezi’nde sayıları her geçen gün artan denizanalarına karşı önlem alınması gerektiği belirtildi. Tehlikeli türlerin körfezde sık görülmeye başlamasının ülke turizmi üzerinde olumsuz etki yapabileceğine dikkat çekildi.
Antalya İl Balıkçılık ve Su Ürünleri Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu başkanlığında gerçekleştirildi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda Antalya Balıkçı Barınağı’nın son durumu, Akdeniz’de denizanası problemi masaya yatırıldı. Toplantı kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyolojisi Müzesi Sorumlusu Dr. Elif Özgür Özbek, Antalya Körfezi’nde son dönemde 10 denizanası türüne sık rastlanır hale geldiğini anlattı ve bunlar arasında 4 türün yakıcı özelliği olduğunu belirtti.  Dr. Özbek, “Denizanaları bizim sularımızda yok gibi algılansa da denizanalarının Antalya’dan uzak olmadığını görüyoruz” dedi.

 


Nasıl korunmalı

Denizanaları konusunda yapılması gereken en önemli çalışmanın bilinçlenme olduğunu aktaran Dr. Özbek, denizanasından korunmak için alınması gereken önlemlerden de bahsetti. Özellikle çocuklar ve hassas cildi olan kişilerin hem güneş yanması hem de denizanası ihtimaline karşı tişörtle yüzebileceğini belirtti.