Yaza fit girmek için bunları yapın

Yaza fit girmek için bunları yapın
Yaza özgüvenle girmenin yolları neler? Bu soru internette arama motorlarına çokça arandı. Yaza fit girmenin detayları haberimizde…

TV100‘ün haberine göre; Yaza girmeden öne özellikle kadınların yaşadığı en büyük problemlerden biri fazla kiloya sahip olmak gerektiği vurgulandı.

Fit bir vücutla bikini giymek, görüntü olarak kendini iyi hissetmek isteyenler, yaza girmeden önce spor yaparak bu kilolarından kurtulmaya çalıştığı bildirildi. Fakat yaza özgüvenle girmek için bu kadar stres yaşamanıza gerek olmadığı bildirildi. Vücudunuzda yapacağınız bir kaç küçük işlemle tam da istediğiniz bir görüntüye sahip olabileceğiniz vurgulandı.

Kadınların yanı sıra erkekler de fazla kilolarından ve dış görünü işlerinden rahatsızlık duyabilmektedir. Erkekler de kadınlar gibi Yaza nasıl girmeliyim? Sorusuna yanıt arıyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle kadın erkek fark etmeksizin daha iyi bir görünme isteği artıyor. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Prof. Dr. Özgür Pilancı hem kadınlar için hem de erkekler için uygulanabilecek yöntemleri anlatıyor.

 

 

 

İşte, yaza özgüvenle girmenin yolları...

Yaza fit girmek için bunları yaparak girin

Yaza girmeden önce fit görünmek isteyen kadınlar için tercih edilen yöntemler arasında Andominoplasti, meme büyütme, pop estetiği, bölgesel yağ aldırma gibi işlemler yer alıyor. Erkekler için tercih edilen yöntemler arasında ise Six pack estetiğ ve jinekomasti tercih ediliyor.Sizler için bu işlemleri Prof. Dr. Özgür Pilancı anlattı.

Andominoplasti

Abdominoplasti; tam karın germe ve mini karın germe olmak üzere iki yöntemi içerir. Mini karın germe işleminde göbek ve altındaki bölge uygulanır. Bu işlem sırasında göbek deliği değişmez, ancak bel ve üst bölge değişmez. Kişilerin ihtiyaçlarına göre liposuction ile birlikte yapılabilmektedir. Tüm karın germe işlemi sırasında göbek serbest bırakılır ve kaburgalar dahil tüm karın bölgesine uygulanır. Ameliyattan sonra yeni bir göbek deliği oluşturulur.

İşlem süresi yaklaşık 3-4 saat arasında değişmektedir. Ameliyattan sonra kontrol amaçlı bir gün hastanede kalınması gerekir. Korseler doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Ameliyattan sonraki 10 gün boyunca hastalar kontrollü bir şekilde günlük hayata dönebilir.

Meme büyütme

Emzirmeye bağlı olarak veya yaşla birlikte meme yapısı küçüldükçe hacim ve dolgunlukta azalma gözlemlenebilir. Bu tür şikayetlerde meme büyütme tercih edilir. Meme büyüklüğü, meme şekli, büyüklüğü ve cilt yapısı ameliyat öncesi analiz edilmelidir.

Ameliyatta kullanılan protez yapışkan silikondan yapılmıştır ve ömür boyu dayanabilir. Delici bir yaralanmada protez zarar görse bile jel hiçbir şekilde dışarı akmayacaktır. Seçilecek protez hastanın boyuna göre belirlenmelidir. En yaygın protez şekilleri yuvarlak ve gözyaşı damlasıdır. Daha dolgun bir üst vücut isteyenler için yuvarlak protezler daha uygundur. Ameliyattan sonra kolunuzu kaldırırken gerginlik ve ağrı hissetmeniz normaldir. Oluşan ödem 6 ay içinde azalır. 3 hafta boyunca özel bir sutyen giymek önemlidir. 6 hafta boyunca ağır egzersiz yapılmamalıdır.

Popo estetiği

Popo bölgesinde en çok uygulanan işlem vücudun başka bölgelerinden ve de özellikle popo çevresi bölgeden yağ alınarak popo şekillendirmedir. Aynı işlemde eğer fazlalıkların yanında çöküklükler de varsa alınan yağlar özel bir işlemden geçirilip, o özel bölgelere verilerek popo şeklini dengelemekte mümkündür. Ancak daha çok poponun küçük, silik, düz olması nedeniyle çıkık ve dolgun popo tercih eden hastalardan talep gelmektedir.

Bölgesel yağ aldırma

Liposuction uygulamalarında şikayet edilen bölgeden yağ alınır. Bu nedenle insanlarda kilo kaybından farklı olarak lokalize incelme görülür. Günümüzde kadınlar ve erkekler farkında olmadan estetik sorunlar yaşamaktadır. Kilo vermek için ilk akla gelen yöntem liposuction olmamalıdır. Lliposuction sağlık sorunlarından öte estetik kaygılara yönelik geliştirilmiş bir cerrahi işlemdir.

Bu nedenle kalıcı kilo kaybı için liposuction yapılmamalıdır. Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz alışkanlığının yanı sıra liposuction uygulama kararı mutlaka bir uzman tarafından verilmelidir. İyileşme süreci kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Daha etkili ve sağlıklı sonuçlar için 1 ay boyunca kişiye özel korse giyilmesi önerilir. 1 ay içinde net bir etki gözlenir.

Six pack estetiği

Six pack ameliyatı liposuction tekniği ile uygulandığından dolayı kişiler oldukça kısa süreli bir iyileşme süreci yaşamaktadır. Genel veya lokal anestezi ile gerçekleştirilen uygulama sonrasında kişinin birkaç gün hastanede istirahat etmesi gerekir. Ameliyatın istenilen sonucu vermesi ve ödem birikmesinin önüne geçilebilmesi için de ayrıca korse kullanımı gerekir. Genel olarak hastaların iyileşme süresi birkaç hafta sonrasında başlamaktadır.

Jinekomasti

Jinekomasti hastalığı erkeklerde sıklıkla karşılaşılan olağan dışı meme büyüme hastalığıdır. Bu hastalık ergenlik döneminde görülmek ile birlikte bebeklik ve yaşlılık dönemlerinde görülebilir. Jinekomasti hastalığında doktorun uygun gördüğü durumlarda cerrahi işlemlere başvurulur. Hastalıkta cerrahi işlemler en etkili ve kesin olan tedavi yöntemidir. Cerrahi işlemlerde ise açık ameliyat yöntemi tercih edilir.

Ameliyat esnasında meme başından girilir. İçeride yer alan gland dokusu kesilir. Tedavide tercih edilen bir diğer yöntem ise liposuction işlemidir. Liposuction yönteminde kanüller yardımı ile meme bölgesinde yer alan fazla yağlar emilir. Kişilerin hastalık ve klinik görünümlerine cilt kalitesi durumuna göre açık ameliyat ve liposuction yöntemi bir arada kullanılarak etkili sonuç elde edilebilir.

İlgili Haberler