Oteller yüzde 100 dolu

Oteller yüzde 100 dolu
Koronavirüs tedbirlerinin kısaltılması ve Kurban Bayramı ile birlikte tatil bölgelerine akın başladı. Yazlık bölgelerdeki otellerde ise yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı.

Oteller yüzde 100 dolu

Koronavirüs pandemisinde  yeni normalleşmeye geçmemizle birlikte ve turizm sezonunun açılmasıyla birlikte otellerde tam doluluk oranları yakalanmaya başladı. Rus turistlerin de gelmesiyle Ege ve Akdeniz Bölgesi’ndeki tatil yerlerinde yoğunluklar arttı. Uzun süredir evlerde kısıtlamalara uymak zorunda kalanlar kendilerini rahat hissetmek için tatil bölgelerine akın etti. Aşılamanın hızla devam etmesi, vaka sayılarının azalması, kısıtlamaların kalkmasıyla yaz sezonu hareketli geçiyor.

Otel yetkilileri bu yılın da geçen yıl gibi geçeceğini, ciroların güçleneceğini belirtti. Ciro alanında Bodrum’un ilk sıraya yerleşeceğini belirten yetkililer ikinciliği ise Çeşme’nin alacağını öngörüyorlar.

Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen ancak Ege ve Akdeniz''de oteller dolduğu için yer bulamayan kararsızlar ise İstanbul çevresindeki illerde tatillerini yapmayı tercih ediyor.

Otellerde fiyatların yüksek olmasına rağmen doluluklar yüzde 100’e ulaşmaya başladı. Günlük 600 euro fiyatı olan otelde boş oda bulunmuyor. DHA