Yeliz olarak bilinen AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur diyen imamı hedef yaptı

Yeliz olarak bilinen AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur diyen imamı hedef yaptı
AKP’li Yeliz olarak bilinen İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, sosyal medya hesabından "Türk oğlu Türküm Türk'ün Türk'ten başka dostu yok" diyen imamla ilgili paylaşımda bulundu. Çamlı, “Bu doğruysa, bu İmam efendinin hutbesi Hz. Peygamber minberine yakışmaz” dedi.

Bir imam tarafından verilen ve sosyal medyada çok kez paylaşılan hutbeye, AKP’li isimlerden tepki geldi. İmam, söz konusu videoda, “Ben de Türk oğlu bir Türküm. Canım yanıyor ve söylüyorum” ifadelerini kullanıyor.

İmama tepki gösteren isimlerden biri de ‘Yeliz’ lakabı ile bilinen İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çalık’tan geldi. Çamlık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda imamın hutbesinin, Peygamber’in minberine yakışmayacağını belirterek, “Bu doğruysa, bu İmam efendinin hutbesi Hz. Peygamber minberine yakışmaz! Darmadağın ümmeti Toplayacağına eline kılıç almış doğruyor... Yazık..” dedi. 

hamdi.jpg

İMAM NE DİYOR?

Sosyal medya çok kez paylaşılan videoda imam şu ifadeleri kullanıyor:

“Muhterem cemaat bir daha söylüyorum Türk'ün Türk'ten başka dostu yok! Bunu bir kenara yazın. Gavurdan dost ayıdan post olmaz...

Araplar da bizim dostumuz değil, bunlar da düşmanımız... Arap dölü, kahpe dölü, zalim dölü...

Durmadan umreye zam Hacca zam... Gitmesin gelmesin kahpe dölü... Yeter artık yahu. Yeter canımız yanı yeter yahu.

Allah aşkına muhterem cemaat kendimize gelelim. Nolur bir olalım! Ne diyor Hacı Bektaş-i Veli; bir olun iri olun diri olun. Allah'ın izniyle, kale dıştan yıkılmaz, içten yıkılır. Kimse bana bu hutbede kızmasın. Hiç kimse kızmasın... Adım Zeynel Abid Ayyıldız. Namazdan sonra şikayet varsa müftülük orada. Evet söylüyorum, okuyorum canım yandı. Ben de Türk oğlu bir Türküm. Canım yanıyor ve söylüyorum.”