Yemeksepeti’nden dev hamle. E-posta ile çalışanlara duyuruldu

Yemeksepeti’nden dev hamle. E-posta ile çalışanlara duyuruldu
Online yemek sipariş platformu Yemeksepeti, çalışanlarına gönderdiği bir e-posta ile birlikte teknoloji merkezi açacağını duyurdu. Açılacak olan teknoloji merkezinde ilk yıl 1000 kişi istihdam edilecek.

Teknoloji merkezi açıyor 1000 kişiyi işe alacak. E-posta ile çalışanlara duyuruldu

Türkiye’nin önemli Online yemek sipariş platformları arasında yer alan Yemeksepeti, bir teknoloji merkezi açmaya hazırlanıyor.

Webrazzi''de yer alan habere göre, Yemeksepeti, çalışanlarına gönderdiği bir e-posta ile birlikte teknoloji merkezi açacağını paylaştı. Söz konusu teknoloji merkezinde global operasyonlar için teknolojik altyapı geliştirilecek.

Açılacak olan teknoloji merkezinde ilk yıl 1000 kişi istihdam edilecek. Söz konusu 1000 kişinin büyük oranda yazılımcı ve tasarımcılardan oluşacak. İlk yılın ardından ise daha fazla çalışanın istihdam edilmesi bekleniyor.

Yemeksepeti''nin teknoloji merkezinde yer alacak olan çalışanlara diledikleri alanda eğitim olanakları sunmayı hedefliyor. Yemeksepeti, 2015 yılında 589 milyon dolar değerlemeyle Delivery Hero tarafından satın alınmıştı.

Söz konusu teknoloji merkezinde sadece Yemeksepeti için değil aynı zamanda Delivery Hero''nun tüm global operasyonları için teknolojik altyapı da geliştirilecek. Kısacası Yemeksepeti, teknoloji merkezi ile birlikte hem online yemek siparişi konusundaki tecrübesi hem de Banabi''nin Quick commerce alanındaki tecrübeleri ile Delivery Hero''nun global altyapısını da geliştirecek.

Yemeksepeti, market servisi Banabi platformunu 2019 yılının Nisan ayında hizmete açmıştı. Kısa zaman içinde önemli bir büyüme yaşayan Banabi''nin kullanıcı sayısı ise 2020 yılının Aralık ayında paylaşılan bilgilere göre 2 milyona ulaşmıştı.

Yemeksepeti tarafından açılacak olan teknoloji merkezinin hem önemli bir nitelikli istihdam yaratması hem de Yemeksepeti''nin Türkiye''de edindiği tecrübeyi global arenaya taşıması anlamında oldukça önem taşıyor.

Teknoloji merkezinin ne zaman veya nerede açılacağı henüz açıklanmadı. 

İlgili Haberler