Yeni Kandil’iniz mübarek olsun

Bildiğiniz gibi, HDP başta olmak üzere, Türkiye ve Suriye’deki tüm Kürt grup ve organizasyonları Irak’ın Kandil bölgesinde bulunan, Kürt silahlı militanlarının karargâhından yönetilmektedir. PKK’nın Suriye şubesi olan PYD’nin silahlı güçleri; ABD, İsrail, Batılı ülkeler ve Türkiye’nin desteği ile önce Kobani sonra da Tel Abyad bölgelerini ele geçirerek Türkiye’nin yeni komşusu ve PKK silahlı güçlerinin yeni Kandil’i oldu. Şimdi, Kürtler doğudan ve güneyden komşumuz oldular. Bu komşular Esad ve Saddam’dan farklı olmayacaklardır. İçte iş birlikçileriyle birlikte Batı destekli yeni bir tehlikenin inşasına şahit olmaktayız. Bu yeni tehlike ancak AKP gibi gayrimillî bir hükümet zamanında yapılabilirdi ve yapılmıştır da.

Eli silahlı maşalar

Türkiye, geliyorum diyen, uzun sürecek yeni bir Kürt tehlikesiyle karşı karşıyadır. Suriye’de sadece Kürt kökenliler mi mağdur oldu da Amerikalılar sadece onları özgürleştiriyor. Nerede yangın olsa Amerikalılar önce Kürtleri kurtarıyor. Bu davranış Amerikalıların Kürtleri daha çok sevmesinden dolayı değil, daha iş birlikçi oldukları içindir. Bölgede yaşayan Kürt halkının, Amerika ve İsrail ile iş birliği yapılmasını onaylayacağını sanmıyoruz. Kürt yöneticiler, emperyalist ülkelerle iş birliği ile bir Kürt devleti kurma hayaline hâlâ inanmaktadır. Oysa ki İsrail ve Batılı emperyalist ülkelerin Orta Doğu’da, yeni bir Müslüman ülkeye değil, bölge halklarına karşı kullanmak üzere eli silahlı maşalara ihtiyacı vardır. Kuzey Irak’ta Kürtlere devlet kurma izni vermeyen ABD ve İsrail niçin Kuzey Suriye’de izin versin. Küçük bir Kürt devleti kurulmasına izin vermeyen Batı, niçin büyük bir Kürt devleti kurdursun. Türkiye, PYD’yi yakın takibe almalıdır. PKK’nın kontrolünde olan bu örgüt, ABD tarafından terör örgütü olarak kabul edilmemektedir. 1997’den beri PKK Amerikalılar tarafından terör örgütü listesine alınırken, PYD’yi listeye almamıştır. Geçen yıl Kobani, bu yıl Tel Abyad ve seneye de bu halkayı tamamlamak için Kilis’e çok yakın, Afrin kentinin de alınması gündeme gelebilir. Burası da alınınca Irak’tan sonra, Kürtler, Suriye’de de egemen bir bölgeye daha sahip olacaktır. Tel Abyad bölgesi, bilindiği gibi Kuzey Irak Kürt bölgesine komşudur. Bu bölgede yaşayan Araplar ve Türkmenler de başka bölgelere zorla gönderilmiştir. Gitmek istemeyenlerin başına neler geldiğini tahmin etmeniz zor değildir. Dolayısıyla etnik temizliği yapılmış Kuzey Suriye ile Kuzey Irak Kürt bölgeleri birleştirilerek bilahare Akdeniz’e açılımı sağlanarak bir Kürt devleti kurulmak istenmektedir. Geriye Türkiye ve İran’daki Kürtler kalmaktadır. Türkiye’de müzakereler devam etmektedir. İran ise, güya bir başka bahara halledilecektir. Tarihte Hıristiyanların Müslüman bir halka bir ülke kurup verdikleri hiç görülmemiştir.

Baştan sona yanlış

IŞİD, Batı ve İsrail kurgulu, Suudi Arabistan destekli bir örgüttür. Görevi; Orta Doğu’da, barışı önlemek, Batı’yla iyi geçinmeyenleri cezalandırmak ve İslam’ın imajını kirletmektir. Bunu da çok iyi yaptıkları herkesin malumudur. Türkiye’de ve dışarıda özellikle de Amerikalılar Erdoğan’ın IŞİD’i desteklediğine inanmaktadır. 2007’den bu tarafa AKP’nin Orta Doğu politikası başından sonuna kadar yanlıştı. Türk milletinin ve devletinin çıkarına değildir. AKP’nin Orta Doğu politikası İslamcılar ve Erdoğan’ın Arap kökenli danışmanları tarafından belirlenmektedir. İmanın şartını bilen AKP’liler, Orta Doğu uzmanı gibi davranmaktadır. Dindar olmak Orta Doğu’yu bilmek olarak görülmüştür. Bu sözde uzmanların politikaları, tarihte görülmemiş olaylara neden oldu, Türk subaylarının kafalarına çuval geçirildi, Türk savaş uçakları düşürüldü, Türk diplomatları rehin alındı, tarihî Türk türbesi bir gece operasyonuyla kaçırıldı, Mısır’da, Suriye’de, Libya’da, Irak’ta ve Yemen’de Türk büyükelçiliklerinin kapatılmasına neden oldu. AKP’nin, Orta Doğu politikası, NATO müttefikleri ve AB ile uyuşmamaktadır. Karşı tarafta olan Rusya ve İran ile de uyuşmamaktadır. Araplar da memnun değil. Türklerin de aleyhine, bu tuhaf politikadan tek mutlu olan Erdoğan ve adamlarıdır. Kendileri bu politikayı  “Değerli Yalnızlık” olarak adlandırmışlardır. Allah, Türkleri ve bölge halklarını AKP şerrinden korusun, amin. Diyecek başka bir şey bulamıyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları