Yeni Malatyaspor ikinci yarıda açıldı

Yeni Malatyaspor ikinci yarıda açıldı
Spor Toto Süper Lig'in 37.haftasında Yeni Malatyaspor ile MKE Ankaragücü karşı karşıya geldi. Alt sıraları ilgilendiren maçta Malatyaspor sahasında Ankaragücü'nü 2-1 mağlup ederek derin bir nefes aldı. Ev sahibi sarı kırmızılı ekibe galibiyeti getiren goller 55. dakikada Adem Büyük ve 77. dakikada Benjamin Tetteh'den geldi. Konuk ekibin tek sayısını Joseph Paintsil 90+3'te penaltıdan kaydetti. Başkent ekibinde Geraldo, maçın 66. dakikasında kırmızı kart gördü.

Yeni Malatyaspor, Yeni Malatya Stadı''nda oynanan maçta MKE Ankaragücü''nü Adem Büyük ve Benjamin Tetteh''in golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Başkent ekibinin tek sayısı Paintsil''den geldi.

MALATYA 40 PUANA YÜKSELDİ

13 maç boyunca galibiyete hasret kaldıktan sonra oynadığı üç karşılaşmadaki ikinci galibiyetini elde eden Yeni Malatyaspor, 40 puana ulaşarak 14. sıraya yükseldi. Beş maç sonra ilk yenilgisini alan Ankaragücü ise 38 puanla 15. sıraya geriledi.

GERALDI KIRMIZI KART GÖRDÜ

MKE Ankaragücü''nde Geraldo, maçın ikinci yarısında oyuna girdikten sadece beş dakika sonra, 66. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Yeni Malatyaspor ligin 38. haftasında Sivasspor deplasmanına çıkacak. Ankaragücü ise Gaziantep''i ağırlayacak.

"ÇOK NET BİR GALİBİYET ALDIK"

Süper Lig''in 37. haftasında MKE Ankaragücü''nü 2-1 yenen Helenex Yeni Malatyaspor''un teknik direktörü İrfan Buz, çok net bir galibiyet aldıklarını söyledi. Buz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, çok önemli, final niteliğine bir maç oynadıklarını ifade etti.

Bu tür müsabakalara hazırlanmanın kolay olmadığını anlatan Buz, şunları kaydetti:

"Mental anlamda takımımızı çok iyi hazırlamamız gerekiyordu. Futbolcu kardeşlerim özellikle ruhuyla ve her şeyiyle sahadaydı. Karşılaşma 2-1 bitti ancak bize göre çok net bir galibiyet aldığımızı düşünüyoruz. Genel anlamda daha iyiydik, taktiksel anlamda çok doğruları yaptığımızı düşünüyoruz. Bu müsabakada nasıl oynanması gerektiğini de gösterdik. Çok önemli bir galibiyet aldık ve 40 puan yaptık. Bizim açımızdan tabii ki önemliydi. Bundan sonraki müsabakalarımıza gereken puanlarımızı almak için çıkacağız. İnşallah onu da gerçekleştirip önümüze bakacağız."