Yeniçağ dünyayı bekleyen tehlikeyi manşete taşıdı

Yeniçağ dünyayı bekleyen tehlikeyi manşete taşıdı
Rus birlikleri sabahın erken saatlerinde Ukrayna'nin birçok kentine füze saldırısı düzenlerken, kıyı bölgelerine de çıkarma yaptı. Bombardımanda 8 sivil yaşamını yitirirken, enkaz altında çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Ukrayna''nın, 5 Rus uçağı ile 1 helikopterin düşürüldüğünü iddiasını Moskova yalanladı.

PANİK HALİNDE KAÇIYORLAR

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy''in, "Mümkün olduğunca evde kalın" çağrısına rağmen binlerce kişi otomobilleriyle dumanların yükseldiği Kiev''den kaçmaya çalışıyor.

Ukrayna''da ellerindeki silahlarla ülkesini savunmaya hazır olanlar için yaptırım uygulanmayacak. Ukrayna polisi gazilere de silah dağıtmaya başladı.

Putin düğmeye basmasıyla İkinci Dünya Savaşı''ndan bu yana Avrupa''nın ''en kara günü'' başladı. Rus birlikleri sabaha karşı Ukrayna''ya girdi, çok sayıda can kaybı var. Kiev''den dumanlar yükseliyor, şehri terk edenler trafiği kilitledi, metrolar sığınağa dönüştü. Zelenskiy, "Eli silah tutanlar orduya" çağrısı yaptı

RUS BİRLİĞİ BELARUS''TAN KİEV''E KIRIM''DAN UKRAYNA''YA GİRDİ

Rus askerleri ve tanklar farklı yönlerden Ukrayna topraklarına girdi. Bir konvoyun Belarus''tan başkent Kiev''in kuzeyine geçtiği, bir başka konvoyun da Kırım''dan Ukrayna''ya girerken, askerî tesisler ''Yüksek hassasiyetli silahlarla'' hedef alındı.

ASKERÎ TESİSLER, HAVALİMANI VE HAVA KUVVETLERİ SAF DIŞI

Rusya, "Ukrayna silahlı kuvvetlerinin askerî alt yapısı, hava savunma tesisleri, askerî havalimanları ve hava kuvvetleri saf dışı bırakılıyor" ifadesini kullanırkan, Başkan Zelenskiy, sıkıyönetim ilan edip, "Her şeye hazırlıklıyız, kazanacağız" dedi.

İşte Yeniçağ’ın bugünkü birinci sayfası:

İlgili Haberler