Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı

Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı
İYİ Parti lideri Meral Akşener, yağmura aldırış etmeden İYİ Parti'nin 4. kuruluş yıldönümü kutlamasına gelenlere ''Haramiler gidiyor, iyiler geliyor'' diye seslendi. Akşener, salonu hınca hınç dolduran kalabalığa da ''Yandaş kavramını kaldıracağız. Milletin sırtından, tüm keneleri söküp atacağız'' dedi.

Yeliz Şenyerli – YENİÇAĞ

İYİ Parti 4. yaş gününü dün İstanbul''da görkemli bir şölenle kutladı.

Haliç Kongre Merkezi''ndeki törende salon hınca hınç dolarken, salonun dışında da çok sayıda partili yağan yağmura aldırış etmeden yaş günü heyecanına ortak oldu. ''''Ömer''in yolunda Atatürk''ün izinde'''', ''''Türkiye seninle gurur duyuyor'''' sloganlarıyla karşılanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yağmurda bekleyen partililere salona girmeden yağmurluğunu giyerek kısa bir konuşma yaptı.

 

“İYİLER YOLA ÇIKTI İKTİDARA GELİYOR”

''Başbakan'' sloganları eşliğinde torunu Pars ile birlikte kürsüye çıkan Akşener, İYİ Parti''nin kuruluş yıllarında yaşadığı zorlukları dile getirerek, ''''Kiminiz canlarından, kiminiz itibarlarından, yaşı genç olanlarınız da istikballerinden vazgeçti. Torunuma bile zulmettiler. Burada bu soğukta bu yağmurda bu iradeyi gösteren kardeşlerim haramiler gidiyor. İyi geliyor'', iyi başardı ve başaracak. İyilerle Türkiye''de her türlü güzellik mümkün. Türkiye iyi olacak, başaracağız'''' dedi.

Meral Akşener daha sonra ''Başbakan'' sloganları ve alkışlarla salona geçti. Konuşmasına ''''4 yıllık kutlu yolculuğumuzda, bir dönüm noktasındayız. Çünkü Türkiye, yeni bir çağrıyı bekliyor'''' diye başlayan Akşener, ''''Asırlık çınarların gölgesinde, boy atan hikâyemize, kulak kesiliyor. Anneler, babalar, gençler, Geçmişten bugüne, o kutlu mirası taşıyanlar, yarınlar,

can kulağıyla bizi dinliyor. Adalet erlerine selam olsun! Cesareti cinsiyette değil, şahsiyette arayanlara, iyilikte yarışanlara, iyilikle yaşayanlara, binlerce selam olsun. Yüreğimde; Hatice''nin, Fatma''nın, Ayşe''nin, Nene Hatun''un, Halide Edip''in heyecanı var. Mavi Gözlü Bozkurt''umuz Mustafa Kemal Atatürk''ün, mücadelesi var. Başbuğumuz Alparslan Türkeş''in, herkesi kucaklayan, Turan hayali var! Rahmetli Demirel''in, rahmetli Özal''ın, kalkınmış büyük Türkiye vizyonu var. Cumhuriyetin ve hürriyetin, adaletle yükselişi var'''' ifadesini kullandı.

Akşener, ''''İyilik hareketimizi, 4 yıl önce, 25 Ekim''de, nice zorluklara, göğüs gererek kurduk. Yolumuza engeller çıkardılar, aştınız. Duvarlar ördüler, yıkıp geçtiniz. ''Yapamazsınız, 2 güne dağılırsınız'' dediler, ama sizler inandınız. Bana güvendiniz. Zengin, mutlu ve huzurlu bir Türkiye hayalime, ortak oldunuz. Bu yolu, benimle birlikte yürümeye, söz verdiniz. Bu aziz millet, bizleri sevdi, bağrına bastı.

''Burada bir ışık var'' dedi. ''Burada, yanlış giden bir şeylere, ''dur'' diyenler var'' dedi.

Milletimiz bize, teveccüh gösterdi.  Nitekim, göstermeye de devam ediyor. Ve büyük bir heyecanla görüyoruz ki; memleketin dört bir yanında, Millet Bizi Çağırıyor! Türkiye''yi, iyilikle düze çıkartacağız. Bu bizim, milletimize olan, vefa borcumuzdur. Bu bizim, milletimize olan, şeref sözümüzdür'''' diye konuştu.

Akşener sözlerine ''''İYİ Parti''yi, Türkiye''yi yönetme iddiasıyla kurduk. Tüm hazırlıklarımızı, tüm çalışmalarımızı, bu iddia doğrultusunda yaptık. Milletimiz de, bu gerçeği görüyor ve emin adımlarla iktidara yürüyoruz. Artık biz hazırız. Şimdi onlar düşünsün!

Bizim anlayışımızda, iktidar olmak demek, sorumluluk almak demektir. Hizmet demek, refah demek, huzur demek, mutluluk demektir. İYİ Parti iktidarında, Ömer''in yolundan, asla ayrılmayacağız! Mahkemelerde, ısmarlama davalara izin vermeyeceğiz.

Hukuk sistemini, demokrasi ve eşitlik ilkelerine uygun şekilde, yeniden ele alacağız.

Fikri hür, vicdanı hür, siyasetin üstünde bir adalet sistemiyle, vatandaşlarımızın, kendilerini, her anlamda güvende hissedecekleri, adil bir Türkiye için çalışacağız.

''Aksi ispatlanana kadar, herkes masumdur'' ve ''suç, şahsidir'', temel ilkelerini, kirletmeyeceğiz. Rövanş hissine kapılmayacağız. Toplumumuzun her kesiminin, her insanımızın avukatı; kendimizin ise savcısı olacağız. Önce biz, sonra ben diyeceğiz.

Ve hep birlikte mutlulukla göreceğiz ki; adaleti tesis edince, hak yerine gelince, herkes kendini güvende hissedince; her şey, düzelmeye başlayacak. Ve Türkiye iyileşecek!'''' diye devam etti.

“Milletin sırtından tüm keneleri söküp atacağız”

İYİ Parti Lideri Akşener, partisinin vaatleri de şöyle sıraladı: ''''İstanbul Sözleşmesi''ni, amasız fakatsız, hayata geçireceğiz. Kadınların fiziksel, psikolojik ve ekonomik olarak, baskı, şiddet ve işkence görmesini, görmezden gelmeyeceğiz. İYİ Parti iktidarında kadın, iş gücüne daha fazla katılacak. Ev kadınları için de, projeler ortaya koyacağız. Bizim için ortak akıl, demokrasinin olmazsa olmazıdır. O nedenle, milletimiz yetkiyi verdiğinde;

kararları ortak akıl ile alacak; ülkemizi tek bir kişinin hükmüne sokan, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi''nden kurtulacağız. İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile, milletvekilliğini daha aktif, sahada milletimizi dinleyen, ve mecliste milletimizin sorunlarına çare arayan, aynı olması gerektiği gibi, yeniden, kutlu bir görev haline getireceğiz. İYİ Parti iktidarında; yandaş kavramını kaldıracağız.

Milletin sırtından, tüm keneleri söküp atacağız. Devletin kontrolünü, kişilere değil, yasalara, kanunlara ve kurallara bağlayacağız. Yaptım ettimlerle; oldu bittilerle; hareket etmek yerine, her kararımızda, milletimize başvuracağız. ''Bir kesime değil, herkese hizmet'' anlayışımızı, tüm vatandaşlarımıza hissettireceğiz. Yollar, köprüler, tüneller, milletimizin rahatça kullanacağı hizmetler olacak. Yani, yapılan hizmetlerin sahibi, artık müteahhitler değil, millet olacak! Özgür düşünceyi savunacağız, önünü açacak her türlü adımı atacağız. Üniversiteler, liyakatli insan yetiştiren, hür ve adil kurumlar haline gelecek. Akademisyenler, düşüncelerinden ötürü dışlanmayacak;  bilimsel çalışmalarına destek sağlanacak. Bu ülkede torpil devri, önceden hazırlanan listeler ve mülakatlar, artık son bulacak. Öğretmen atamaları, liyakate uygun şekilde, hakkıyla yerine getirilecek. Türk Milleti, kendi memleketinde, artık ikinci sınıf vatandaş olmayacak, hakkıyla yaşayacak. Konut satışlarının, daha hakkaniyetli bir çizgiye girmesini sağlayacağız. Yabancılara konut satışını, sınırlandıracağız. Medya özgür ve adil düzende, olması gerektiği gibi;

''toplum yararına'' çalışan, kurumlar haline gelecek. TRT, vergisini ödeyen herkesin kanalı olacak, her kesime hizmet verecek. Bizimle birlikte, rasyonel, planlı ve programlı,

tutarlı ve istikrarlı bir dış politika anlayışı gelecek. Atatürk''ün koyduğu o büyük vizyona uygun şekilde, düşman değil, dost kazanan bir anlayışla adımlar atılacak. Türkiye''yi dünyadan koparan, tüm engelleri kaldıracağız. Dünya''nın saygın Türkiye''si, Türkiye''nin İYİ Parti''si olacağız. Sığınmacı sorununu çözmeye yönelik hamleleri de gelir gelmez, süratle yapacağız….”

İlgili Haberler