Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı

Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı
2022'ye sürpriz zamlarla giren vatandaş yeni bir şoku da temel yiyecek ürününde yaşadı. Toprak Mahsulleri Ofisi, dün ekmeklik buğdayda % 23 zam açıklayınca, maliyetleri artan fırınlar, "Acil önlem alınmazsa bir ekmeğin fiyatı 5 TL'ye çıkar" uyarısında bulundu

FAKİRİN ANA GIDASI EKMEĞE ZAM YOLDA

1 milyon 220 bin ton hububatı satışa açan TMO, piyasayı regüle etmek için ekmeklik buğdaya yüzde 23 ve arpaya ise yüzde 24 zam yaptı. Böylece yaklaşık 1 ay önce İstanbul''da gramajı 210''a düşürülüp fiyatı 3,5 liraya çıkarılan ekmekte yeni zam kaçınılmaz hale geldi.

İSTANBUL''DA KALİTE DÜŞER FİYATLAR EN AZ 4,5 TL OLUR

EKMEK Üreticileri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, "Biz 70 randımanlık unla 283 ekmek alıyoruz. TMO''dan verdiği bu undan ancak 255 ekmek çıkar ve bildiğimiz tat ve kalite de olmaz... Hükümet, çiftçimize yardım etmezse kıtlık yaşayanacak" uyarılarında bulundu.

ZAM YAPMAZSAK FIRINCIESNAFI AYAKTA KALAMAZ

ANKARA Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık ise doğalgaz zammı faturaya yansımadan unda artış yaşandığını belirterek "Giderleri ekmeğe yansıtmaya mecburuz" derken, Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı H. İbrahim Balcı da "Artış esnafı sıkıntıya sokacak" ifadesi kullandı.

İşte Yeniçağ Gazetesi''nin birinci sayfası:

İlgili Haberler