Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı

Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı
15 günde 2 kattan fazla artan vakalar kırmızı alarm verirken, Bakanlık çözümü 'tedbirleri kaldırmakta' buldu. Karara tepki gösteren uzmanlar aşılama oranlarının düşeceğine ölümlerin ise artacağına dikkat çekerken, sadece aşısız veya 180 gün içinde virüs kapmamış uçak yolcuları için PCR testi istenecek…

ZORUNLU TEST BİTTİ TARTIŞMA BİTMEDİ

Omicron yayılsın, binlerce kişi ölsün!

Prof. Mehmet Ceyhan, alınan kararı ''Omicron yayılsın, binlerce kişi ölsün demek'' diye yorumladı. Prof. Ceyhan, "Şu an test yapsak kesinlikle vaka sayısı 200 binin üstüne çıkar. Ama biz belli ki 60-70 binde tutacağız. Demek ki elimizde PCR testi kalmadı, hızlı tanı kitleri alınamadı. Vaka sayıları kontrolden çıkarak artacak. Halka verilen mesaj şudur, ''Biz bırakıyoruz, yayılsın''" dedi.

Umarım süreğen hastalığa dönüşebilir

"Umarım kötü senaryo gerçekleşmez" diyen Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlü de, şöyle konuştu: Omicron şimdi gördüğümüz gibi hafif seyrederse, ölümcül olmaz hastanelerde doluluk oluşturmazsa çok sayıda kişinin bağışık hale gelip süreğen bir hastalığa dönüşebilir. Bu iyi senaryo. Bir de kötü senaryomuz var: Çok sayıda kişinin hastalanması, hastanelerin dolması, ölümlerin artmasıdır.

Sektörler için toplumu feda ediyorlar

TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut ise sektörlerin çalışmaya devam edebilmesi için toplumun feda edildiğini vurguladı. Prof. Dr. Bulut, "PCR testinden vazgeçerek binlerce kişinin ölümüne yol açacaklar. Omicronda yoğun bakım yatış oranları daha az. Ancak alarm verecek seviyeye gelmesi için vaka sayısı ve kritik eşiğin yükseldiğini söyleyebilmemiz mümkün değil" diye konuştu.

İşte Yeniçağ Gazetesi''nin bugünkü birinci sayfası:

İlgili Haberler