Yeniçağ sordu Bakan Koca yanıtladı: Sokağa çıkma yasağında korona virüs testi nasıl yapıldı?

Yeniçağ sordu Bakan Koca yanıtladı: Sokağa çıkma yasağında korona virüs testi nasıl yapıldı?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yeniçağ gazetesi Ankara Muhabiri Berkay Bigeç’in, “Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde korona virüs testi nasıl yapıldı?” şeklindeki bir sorusuna, “Vatandaşımıza korona virüs testi yaparken bulunduğu ortamda o numuneyi alıyoruz” diye yanıt verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıda hastalığın seyri ile ilgili son durumu paylaşan Koca, Türkiye’de korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının bin 403’e yükseldiğini duyurdu.

Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Fahrettin Koca, Yeniçağ gazetesi Ankara muhabiri Berkay Bigeç’in, “Cumartesi ve Pazar günü sokağa çıkma yasağı vardı. Fakat bu süreçte 69 bin kişiye korona testi yapıldı. Bu süreçte testler nasıl yapıldı?” şeklindeki sorusuna yanıt verdi.

Bakan Koca, Yeniçağ gazetesi muhabiri Berkay Bigeç’in sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Biz vatandaşımıza test için şu merkeze gidin demiyoruz. Vatandaşımıza korona virüs testi yaparken bulunduğu ortamda o numuneyi alıyoruz. Ve o numunenin alındığı hastaneler oluyor. Bu hastanelerden o numuneleri çalışılan merkezlere sevk etmede bu anlamda bir sorun yoktu. Sağlık kuruluşlarının bu anlamda bir kısıtlaması söz konusu değildi”