Yerli aşıların ne zaman kullanıma hazır olacağı belli oldu. Bakan Koca’nın dediği gibi çok da yakın gelecek değilmiş

Yerli aşıların ne zaman kullanıma hazır olacağı belli oldu. Bakan Koca’nın dediği gibi çok da yakın gelecek değilmiş
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerli aşı çalışmalarıyla ilgili açıklamaları sonrası aşıların ne zaman kullanıma hazır olacağı merak konusu oldu. Edinilen bilgilere göre, aşı deneylerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması durumunda 5 yerli aşıdan 3’ünün Kasım 2021 gibi diğer 2 yerli aşının ise Mart 2022 gibi kullanıma hazır olması bekleniyor.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirdiği toplantıda Türkiye’de korona virüs salgınıyla geçen 1 yılı değerlendirdi. Bakan Koca yaptığı açıklamada aşı konusuna da değindi.

“YAKIN BİR GELECEKTE”
Açıklamasında yerli aşı çalışmalarına da değinen bakan Koca, “Yerli aşılarımızla ilgili gelişmeleri sizlere düzenli olarak bildirdim. 5 yerli aşı adayımız daha insan çalışmalarına başlayacak. Yakın bir gelecekte kendi aşımızı kullanacağız” ifadelerini kullandı.

3 YERLİ AŞI KASIM’DA 2 AŞI İSE 2022’DE KULLANIMA HAZIR
Koca’nın açıklamaları sonrası ise korona virüse karşı geliştirilen yerli aşıların ne zaman kullanım için hazır olacağı merak konusu oldu. Aşı üzerine çalışma gerçekleştiren çevrelerden sızan bilgilere göre, yerli aşılardan 3’ünün Nisan sonu gibi insan deneylerinin başlaması beklenirken deneylerde bir aksaklık yaşanmaması durumunda Kasım ayında kullanıma hazır olması bekleniyor.

Geri kalan 2 aşının ise insan deneylerinin Ağustos ayı gibi başlaması beklenirken yine deneylerde bir aksaklık yaşanmaması durumunda aşılar Mart 2022 gibi kullanıma hazır olacak.

İlgili Haberler