Yetkililer inkar ediyor ama Afgan kaçaklar sınırdan nasıl geçtiklerini anlattılar

Yetkililer inkar ediyor ama Afgan kaçaklar sınırdan nasıl geçtiklerini anlattılar
Türkiye’ye yaşanan göç akını sınır güvenliğini de tartışmaların odağına taşırken sınır bölgesinden geldiği iddia edilen görüntüler şok etkisi yarattı. İstanbul’a yürüdüğünü söyleyen Afgan kaçak sınırların açık olduğunu söyleyen ve 500 Dolara kendisini kaçakçıların Türkiye'ye soktuğunu söyledi.

Siyasetin sıcak gündeminde ana başlıklardan biri haline gelen sığınmacı sorunu her geçen derinleşiyor.

Sığınmacılar, neredeyse her gün yaşanan skandallarla gündeme gelmesinin yanında iktidar ile muhalefet arasında “gönderip, göndermeme” polemiğiyle de tartışılıyor.

Yarattıkları demografik tehlike ve Türkiye’nin ulus devlet yapısına karşı oluşan tehdit konu üzerine çalışmalar yapanlar tarafından sıkla ifade edilirken, ülkemize Suriye, Afganistan ve Pakistan’dan yaşanan göç akını da sürüyor.

Tüm bu tartışmaların odağında sınır bölgesinden geldiği iddia edilen görüntüler şok etkisi yarattı. Sınırların açık olduğunu söyleyen Afgan kaçak, 500 Dolara kendisini kaçakçıların Türkiye''ye soktuğunu ve 15 gündür de İstanbul''a ulaşabilmek için yürüdüklerini belirtti. Kendilerini arabaların almadığını ve yürümek zorunda kaldıklarını dile getiren Afgan isyan etti.

İlgili Haberler