Birbirlerini suçlayıp hükümet kurdular!

Birbirlerini suçlayıp hükümet kurdular!
Yıllardır en ağır ifadelerle birbirlerine demediğini bırakmayan AKP ve PKK’nın siyasi kanadı HDP, Türkiye’yi yönetecek!

Seçim kabinesinde şaşırtıcı birliktelik!

AKP’nin ifadesiyle HDP:

* Haraç almaya kalktılar, tehditler, şantajlar yaptılar. 6-7 Ekim’de eşkıyalıklarını zirveye çıkardılar. Biz bunlara sessiz mi kalacağız?

* Bunlar Zerdüşt dinin eğitimi veriyorlar. 

* Sırtını dayadığın terör örgütü mü, bunun bedelini ödeyeceksin. 

* Sizler terör gladyosunun unsurlarısınız 

* HDP’ye verilen oy Kandil’e ve PKK’ya verilen oydur. 

* Senin bir kardeşin var ne iş yapıyor o? Mesleği ne? Terörist Kandil’de!

 

HDP’nin ifadesiyle AKP:

* Artık bir avuç zengin, hırsız bizi yönetemez. 

* Oturup milletvekilliği pazarlığı yapıp, onlara milletvekilliği armağan edeceğimizi düşünenler kusura bakmasın alçaklık yapıyorlar 

* Bunlar ’Bismillah’ deyip hırsızlık yapıyorlar. 

* Meşe ağacının hangi dalı nerenize battı sayın hükümet?

* Onların seviyesine inecek halimiz yok. Ahlaktan eser yok, kullandıkları dil üslup çok seviyesizce. İnşallah ülkeyi bunlardan kurtarırız. 

 

Birbirlerini suçlayıp hükümet kurdular!

Seçim öncesi kıyasıya kavga eden, birbirlerini “terör gladyosu” olmaktan hırsızlığa  kadar çeşitli konularda suçlayan AKP ile HDP, şimdi aynı kabinede yer aldı.

AKP de HDP de geçmişte ve seçim öncesi meydanlarda kıyasıya kavga etti, birbirlerine demediklerini bırakmadı. HDP, AKP iktidarı için “Bismillah deyip çalıyorlar” ve “Artık bir avuç zengin, hırsız bizi yönetmek zorunda değil” gibi suçlamalarda bulundu. AKP’liler ise HDP’lileri terör örgütünün uzantısı ilan etmekten öteye geçerek “terör gladyosu” olmakla suçladı. Şimdi ise birlikte hükümet kuruyorlar.

AKP’den HDP’ye

Recep Tayyip Erdoğan: (26 May 2015-HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın ’Diyaneti kaldıracağız’açıklamasıyla ilgili) “Elimizde kanıtları var, dağlardaki kamplarda bunlar Zerdüşt dinin eğitimi veriyorlar.” (28 Temmuz 2015) ‘Biz sırtımızı şuraya buraya dayıyoruz’ diyenler bu ifadelerin bedelini ödemelidir.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu: (6 Kasım 2014) Eşkıyalık yapmaya ve haraç almaya kalktılar, tehditler, şantajlar yaptılar. 6-7 Ekim’de eşkıyalıklarını zirveye çıkardılar. Biz bunlara sessiz mi kalacağız?(31 Temmuz 2015) “Türkiye’de cumhurbaşkanlığı makamı da bütün makamlar da anayasal sistem içerisinde yüce bir görev ifa etmektedirler. Ama sizler terör gladyosunun unsurlarısınız, terör gladyosunun...” (4 Haziran 2015) “Demirtaş demokrasi oyunu oynuyor. Kararı ise Kandil veriyor. HDP’ye verilen oy Kandil’e ve PKK’ya verilen oydur.”

Bülent Arınç: (29 Temmuz 2015) “7 Haziran’dan bugüne kadar kanunsuz girişimler yapıldı. HDP’li siyasetçilerin bağımsız devlet kurma ifadelerini kullandıkları görülmüştür.”

Yalçın Akdoğan: (13 Mayıs 2015-Demirtaş’a yönelik) “Senin bir kardeşin var ne iş yapıyor o? Mesleği ne? Terörist, Kandil’de!”

HDP’den AKP’ye:

HDP Eş Genel Başkanı Selahttin Demirtaş: (20 Aralık 2014) “Artık bir avuç zengin, hırsız bizi yönetmek zorunda değil.” (27 Aralık 2014) “AKP gibi bir partiyle, oturup milletvekilliği pazarlığı yapıp, onlara milletvekilliği armağan edeceğimizi düşünenler kusura bakmasın alçaklık yapıyorlar.” (16 Nisan 2015) Onların seviyesine inecek halimiz yok. Ahlaktan eser yok kullandıkları dil üslup çok seviyesizce. İnşallah ülkeyi bunlardan kurtarırız. (30 Nisan 2015)  “Bunlar ‘Bismillah’ deyip hırsızlık yapıyorlar.”

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: (21 Ağustos 2015) “Savaş ve çatışma ortamının müsebbibi saray ve güdümündeki AKP iktidarıdır.”

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken: (24 Ağustos 2015)  (Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim hükümetini kurmasıyla ilgili). “Yetkisi ve etkisi ile ilgili kamuoyunda oluşmuş olumsuz bir kaanat var. Bunu geriye çevirmek için yapay gündemler oluşturuyor”.

HDP Milletvekili Osman Baydemir: (Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 2009 yılında, BDP ambelindeki meşe ağacıyla ilgili) “Başbakan ve kabine üyelerine sormak istiyorum; meşe ağacının hangi dalı nerenize battı sayın hükümet?”