Ümraniyespor maçı öncesi Galatasaray'daki büyük krizi açıkladı

Ümraniyespor maçı öncesi Galatasaray'daki büyük krizi açıkladı

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Galatasaray, Ümraniyespor''u yener mi? Normal koşullarda yener.
Neden; çünkü kağıt üzerinde baktığın zaman Galatasaray kadro olarak kat be kat güçlü. Yenmesinden daha doğal bir şey olamaz.
Ama koşullar normal mi?
İşte orada bir dakika duralım.
Teknik direktör Okan Buruk''u içeride istemeyenler olduğu, hatta ''10. haftayı gördemez'' diyenlerin de bulunduğu parantezini burada bir kez daha açalım.
Sezon başından beri yapılması gereken ama yapılmayan çok önemli bir işin yoksa Okan Buruk''un sabote edilmesi için mi yapılmadığı yönündeki kuşkumuzu burada tekrarlayalım.
Şöyle ki...
Yöneticilik sadece kulübün milyonlarını harcayıp da transfer yapmakla olmuyor. Yoksa bunu herkes yapar. Yöneticilik aynı zamanda takım içindeki dengeleri de korumakla oluyor. Adam alıyorsun iyi güzel de, elindekini küstürüyor musun? İşte o zaman işler yoluna girmiyor.
Daha önce yazdım. Ümraniyespor maçı öncesi bir kez daha tekrarlayacağım.
Geçen sezon bu takımın en iyisi kimdi? Kerem Aktürkoğlu.
Peki bu sezon en büyük düşüşe geçen isim kim? Yine Kerem Aktürkoğlu.
Nedeni o kadar basit ki... Yıllık 8 milyon liraya oynuyor Kerem. Ama yanında 20 milyon liraya oynayan Abdülkerim Bardakçı var. Gollük pas atmasını istedikleri Seferovic 2.3 milyon euroya oynuyor. Sergio Oliveira 2 milyon 750 bin euro kazanıyor.
Bunun yanında Nelsson 1 milyon euro alıyor. Yunus''a ayda 80 bin lira ödeniyor.
Paralı küçümsemiyorum. Ama bu kadar fark olur mu aynı takımın ilk onbirindeki oyuncular arasında işte bunu soruyorum. Sizin de çalıştığınız ve başarılı olduğunuz bir işte yanınıza sonradan gelen adam sizden bu kadar fazla para kazansa rahatsız olmaz mısınız? Psikolojiniz etkilenmez mi?
Sarı kırmızılı yönetimin bu olayı hala nasılh çözemediğini anlamıyorum.
Maça gelirsek.
Ümraniyespor asla hafife alınacak bir takım değil. Bunu Fenerbahçe maçında gösterdiler. Teknik direktörleri işi biliyor. Akademik bir adam, takımını iyi yönetiyor. Tecrübeli ve sonuca gidin oyuncuları var. Galatasaray''ın savunmasına henüz alışamayan Abdülkerim''i arkasına atılacak toplarla zorlayabilirler.
Dediğim gibi. Galatasaray''ın kadrosu kağıt üstünde güçlü. Ama maçlar kağıt üstünde kazanılmıyor. Eğer orta sahadaki yıldızları yıldızlıklarını gösterip, takım oyunu sergileyebilirlerse Galatasaray sonuca gider. Ama transferlerin geç yapılması nedeniyle hala birbirlerine tam olarak alışamadıkları da ortada. Bunun faturasını Giresunspor maçında ödediler. Bakalım Okan Buruk, bu sorunu çözebilmiş mi? Bekleyelim, görelim.

İlgili Haberler