Tarikatsaray'ın balonu nasıl patladı. Valerien Ismael nasıl saçmaladı

Tarikatsaray'ın balonu nasıl patladı. Valerien Ismael nasıl saçmaladı

GÜREL YURTTAŞ / YENİÇAĞ

Süper Lig''de 2. hafta geride kaldı, enteresan olaylar yaşandı.

Daha 2. haftada hakem hataları ön plana çıktı, teknik direktör hataları da onlarla yarıştı.
Son şampiyon Trabzonspor, 2''de 2 yaparak bu sezon da iddialı olduğunu kanıtladı, rüya takım kurduğunu ileri süren Galatasaray, kendi sahasındaki ilk maçında lastiği patlattı. Rüya takım olamamış demek ki; Giresunspor bu gerçeği tek gollü galibiyetiyle gösterdi.
Adana Demirspor''un geçen sezon duyulan ayak sesleri bu kez depara döndü, 2''de 2''yle ligin zirvesine yükseldi.
Çok şey var konuşacak, ligin ikinci haftası unutulmayacak. Fenerbahçe''nin Kasımpaşa''ya yarım düzine gol atması en başta tabi. En iyisi fazla uzatmadan panoramaya bakalım, haftanın öne çıkanlarını tek tek sıralayalalım. Haftanın takımı, oyuncusu kim? Alkışı kimler aldı, ceza tahtasına kimler çıktı?  İşte panorama.

HAFTANIN TAKIMI: FENERBAHÇE
"Olur mu canım sen de" demeyin, Kasımpaşa''nın güçsüzlüğünü, bir de erkenden 10 kişi kalmasını örnek göstermeyin. Olaya Fenerbahçe açısından bakın, gol iştahına şapka çıkarın. Santrfor da santrfor santrfor da santrfor diye dilinde tüy bitenlere inat bir maça 6 gol sığdırmalarına bakın. Geçen haftaki şoktan çabuk çıkışını, patlama yapmasını, Jesus''un tercihlerini alkışlayın. Kötüye kötü, iyiye iyi. Fenerbahçe geçen haftaki performansının tam tersiydi, "Bravo" demek gerekmez mi?

HAFTANIN FUTBOLCUSU: BELHANDA (ADANA DEMİRSPOR)
Başkan Murat Sancak acaba ne yaptı, Belhanda''yı nasıl ayaklandırdı. Galatasaray''da hayal kırıklığı yaratmıştı, Adana Demirspor''da ilk sezonunda biraz kımıldandı, bu sezona fırtına gibi başladı. Adana Demirspor Sivasspor''a fark satarken sahanın yıldızıydı. Attı, attırdı, adeta şov yaptı, farklı galibiyetin mimarı olmayı başardı. 10 numara dediğin böyle olur işte; takımını zirveye taşıdı.

HAFTANIN ONBİRİ:

Onurcan (Giresunspor)

Bünyamin (Antalyaspor), Epureanu (Başakşehir), Carole (Kayserispor)

Ghezzal (Beşiktaş), Abdülkerim (Trabzonspor), Belhanda (Adana Demirspor), Sainz (Giresunspor)

Valencia (Fenerbahçe), Onyekuru (Adana Demirspor), King (Fenerbahçe)


ALKIŞI ALANLAR:
HAKAN KELEŞ

Sezona yenilgiyle başladı takımı Giresunspor ama çabuk toparladı. Yüzde yüz favori olarak gösterilen Galatasaray''a karşı İstanbul''da sahaya çıkardığı onbirde, taktiği de bir teknik direktör başarısıydı. İstanbul''un büyükleri milyonlarca euro sayarken şöhretli futbolculara mütevazı bütceyle kurduğu takımı nasıl da parladı. Mesela Galatasaray''ı yıkan golü atan Sainz. Hem genç, hem yetenekli, hem hızlı. 35''e merdiven dayayan sözde yıldızların peşinde koşanlara böylesinin de alınabileceğini uygulamalı olarak kanıtladı. Fazla söze gerek yok, Hakan Keleş''in eseri ortada. Kuvvetli bir alkış yolluyoruz haftanın teknik adamına.

CEZA TAHTASI:
TARİKATSARAY


Çok enteresan. Yöneticisinin görüntüleri ortada olmasına rağmen Türk futbolunun batıya açılan penceresinin konuyu farklı yerlere çekmeye çalışması, tarikatlardan çok çeken ülkemizde olup bitene göz yumması, sanki kendi cebinden saçıyormuş paraları gibi transfer yapıyor diye taraftarın da arka çıkması hakikaten çok enteresan. Tarikat kurtarmaz, futbolda hele de Galatasaray gibi bir camiada yeri olmaz. Neticede kurtarmadı, balonu çabuk patladı.. Ne kadar transfer yaparsan yap, bu kadar geç kaldığın için bir işe yaramadı. Şöhretler topluluğu ama takım olamadı. Bunun faturasını Giresunspor keserek Florya''ya yolladı. Galatasarday bir an önce kendine gelmeli, Başkan Dursun Özbek''in dediği gibi Cumhuriyet''in 100. yılında şampiyon olmak istiyorsa kuruluş değerlerine acilen geri dönmeli.

VALERIEN ISMAİL
Çok yazdım. Yaza yaza usandım. Ama bir daha bir daha yazacağım. Bu arkadaş iyi antrenör olabilir. Ama asla büyük takım hocası değil. Hele de Beşiktaş''ın hocası hiç değil. Tarihinde 9 kişiyle, 10 kişiyle ne maçlar kazanan koskoca Beşiktaş''ı Alanyaspor maçında eksik kaldı diye kendi ceza alanına hapsetmesi kabullenilir gibi değil. O yaptığı şok değişilikler hele. Rakibi sevindirdi, kendi takımını şoke etti. Balık hafızalıyız, hemen unutuyoruz. O bunları geçen sene de yaptı. Öyle görülüyor ki daha yapmaya da devam edecek, Beşiktaş''ı bakalım nerelere sürükleyecek? İnsan üzülüyor. Hadi Avrupa''dan üst düzey bir hoca getirsen neyse. Kendi değerlerin varken böyle bir hoca Beşiktaş''a hiç yakışmıyor.

YASİN KOL VE HAKEMLER
Daha ikinci haftada hakemler lastiği yine patlattı. Alanyaspor-Beşiktaş maçının hakemi Yasin Kol''u bilmem nasıl anlatmalı. Ters faul kararları, olmayacak kartlar, olur olmaz düdükler, saçma sapan kararlar. Fazla uzatmadan, kıyıdan kenardan dolaşmadan, söylüyorum dan dan: Bu arkadaş çok can yakar, MHK''nin de başını yakar. Diğer hakemler de vasatı aşamadı, altında kalanlar fazlaydı. Rıza Çalımbay''ın isyanı boşuna mı? TFF dikkat; hakemlere çeki düzen vermezsen, ince eleyip sık dokumazsan bu lig biter de zor biter. Bizden söylemesi.

İkinci haftadan bu kadar, haftaya neler olacak bakalım. Alkışı alanların çoğalması, ceza tahtası bölümünün hiç olmaması dileği ile. Bol gollü, heyecan dolu nice haftalara.

 

İlgili Haberler