Bu gerçeğe alışın: Her iktidar biter

Bu gerçeğe alışın: Her iktidar biter
Bu gerçeğe alışın: Her iktidar biter

...bunların durumu biraz kişilik bölünmesi çağrıştırıyor: Hem bu iktidarın neredeyse bin yıl süreceğine inanıyorlar, hem de herk

...bunların durumu biraz kişilik bölünmesi çağrıştırıyor: Hem bu iktidarın neredeyse bin yıl süreceğine inanıyorlar, hem de herkesin onu yıkmak istediğine!
Hem halkın desteğinin arkasında olduğundan emin, hem de bu desteği vermediğini düşündüğü insanları ikna etmeye çalışmak
yerine, itip kakmaya, dövmeye meraklı.
Paranoya o boyutlarda ki, bir ay önce en büyük dostu olan ülkenin bir ay sonra kendisini devirmek için sosyal medya organizasyonları yaptığına inanabiliyor.
Ağızlarından düşmeyen söz şu: Hükümetimizi yıkmak istiyorlar!
İyi de bir demokraside hükümeti yıkma isteği, muhalefetin hakkı değil midir?
Mehmet Y. Yılmaz Hürriyet

 

+++

 

Yurt yazarından tehlikeli iddia
ABD’nin elinde kimyasal kanıt var; ama Esad değil Erdoğan hakkında
Başkan Obama bugünlerde Erdoğan’ı ararsa şaşırmamalı.Amerikalılar’ın elinde Esad’ın kullandığı iddia edilen kimyasal
silahtan daha çok, Gezi Parkı’nda kullanılan kimyasal gazla ilgili somut kanıt var.
Yılmaz Polat Yurt

 

+++

 

Tava...
Küçümsedin ama...
Tava senden güçlüdür...
Çünkü arkasında bir kadın vardır...
Bekir Coşkun Cumhuriyet

 

+++

 

GÜNÜN SORUSU
AKP’nin Ankara ve İstanbul mitinglerinde MHP bayrakları açıldı ve Başbakan dâhil tüm AKP’liler bunu, “MHP’liler bizi destekliyor” diye yorumladı... Ne var ki; hiçbir MHP’li bu bayrakları sahiplenmedi... Bu durumda sorum AKP’lilere:
Acaba o bayrakları sizi destekleyen MHP’liler değil de... Partinizin tavrını
artık onaylamayan ve MHP’ye geçen,
bunu da size göstermek isteyen partilileriniz açmış olamaz mı?
Mustafa Mutlu Vatan

 

+++

 

“Yasadışı” ilan edilen “Atatürk”tür!
Tayyip Erdoğan, Kazlıçeşme mitinginde Türk bayrağını göstererek dedi ki...
“Yasalara uygun olan Türk bayraklarını biliyorsunuz, Bayrak Yasası’ndaki Türk bayrağının tanımı budur, bunun dışındaki bayraklar Bayrak Yasası’na uygun değildir, Bayrak Yasası’na uygun olan budur, bunları balkonlarınıza asmanızı istiyorum, bunları balkonlarınıza asarak, birilerine en güzel cevabı vereceksiniz.”
*
Siz hiç, Gezi Parkı direnişi nedeniyle balkonuna Amerikan bayrağı asan gördünüz mü? Polis şiddetini protesto için Japon bayrağı sallayan, Seyşeller bayrağı sallayan var mı? Sırtıma Porto Riko bayrağı bağlayayım da Taksim’e öyle çıkayım diyen? Ya da ne bileyim, Kenya bayrağı asayım da bana Türk bayrağıyla cevap versinler diyen?
Buna mukabil... Türk bayrağı taşırken saçından sürüklenen üniversiteli kız var. Penceresine Türk bayrağı asmışken, evine gaz bombası atılan var. Elinde Türk bayrağı varken, kafasından kapsülle, gözünden plastik mermiyle vurulan var. Tekerlekli sandalyesinde Türk bayrağı sallarken biber gazı sıkılan, üstüne üstüne tazyikli su sıkılan yurtsever var.
“Gezi Parkı’ndan sonra Anıtkabir’i de yıkarız elhamdülillah” diyen de var!
*
Dolayısıyla...
Karnımızdan konuşmayalım.
*
Rahatsız olunan...
Yasaya uygun değil denilen...
 “Yasadışı”  ilan edilen, budur.
Yılmaz Özdil Hürriyet

 

+++


Gül bile kendine bu kadar şans vermiyordur
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşan Taraf yazarı Amberin Zaman yazıyor: “Cumhurbaşkanlığı konusundaki düşüncelerini soruyoruz. Kılıçdaroğlu Gül’ün adaylığını koyduğu takdirde kazanabileceğini söylüyor.”
Kemal Bey bu görüşü sık sık tekrarlıyor... Ve her defasında CHP’lileri şaşırtıyor... Bir genel başkan kendi partisinin koyacağı aday daha belli bile değilken rakip adaya şans verir mi?
(...)
Melih Aşık / Milliyet


+++


Mağrurlanma padişahım “sensin marjinal”
Aslında hem siyasal hem de toplumsal aktörlerin Gezi olayından çıkaracağı dersler var. Geziciler küçük bir grup olabilir, ama mesele Gezi değil, ‘değişim’i anlamak, değişimin yönünü, aktörlerini ve dinamiğini doğru okumak...
(...)
Gezi Parkı olayları, sanılanın aksine marjinal grupları değil siyasette diyaloğu, katılımı, hoşgörüyü savunan ‘merkez’ hareketleri güçlendirecek. Hem ‘fiili şiddet’ hem de ‘söylemsel şiddet’ kullananlar ise ‘marjinalleşecek’.
İhsan Dağı / Zaman