Uçuş sırasında pilotlar uyuyakaldı: Yaptıkları açıklama yolcuları şok etti

Uçuş sırasında pilotlar uyuyakaldı: Yaptıkları açıklama yolcuları şok etti
Hartum'dan Addis Ababa'ya giden uçağın pilotları iddialara göre yorgundu. Hava trafik kontrolü uçağın uzun süre otopilotta olduğunu fark edince devreye girip yolculara oldukça ilginç bir açıklama yaptı.

Hartum''dan Addis Ababa''ya giden uçak Ababa Bole Uluslararası Havalimanı''na inemediğinde otopilotta 37.000 fitte seyir halinde olduğunu ortaya çıktı.

Hava trafik kontrolü yapmaya çalışan görevliler pilotlarla iletişime geçmeye çalıştı ancak mürettebata ulaşılamadı. Uçak pisti aşıp ters rotada seyredince hava trafik kontrolü yapan ekipler harekete geçti. 

Bir süre sonra uçak yavaş yavaş alçalmaya başladı ve yaklaşık 25 dakika sonra güvenli bir şekilde piste iniş yaptı.

Etiyopya Havayolları tarafından uçuşun yaptığı gün yolculara yapılan bir açıklamada uçakla geçici olarak iletişimin kaybedildiğine dair bir rapor alındığı belirtilerek "Uçak daha sonra iletişim sağlandıktan sonra güvenli bir şekilde indi. Soruşturmanın sonucuna göre gerekli düzeltici önlem alınacaktır. Güvenlik her zaman birinci önceliğimiz olmuştur ve olmaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Havacılık analisti Alex Macheras "Pilot yorgunluğu yeni bir şey değil ve uluslararası hava güvenliğine yönelik en önemli tehditlerden birini oluşturmaya devam ediyor" söyleminde bulundu.

İlgili Haberler