Havacılık uzmanı Ali Kıdık THY pilotlarının uçuşta kokpitte neler yaptığını açıkladı. Yazıktır günahtır

Havacılık uzmanı Ali Kıdık THY pilotlarının uçuşta kokpitte neler yaptığını açıkladı. Yazıktır günahtır
İYİ Partili Kıdık, sosyal medya hesabından uçuş esnasından pilotların kokpitte neler yaptığını açıkladı.

İYİ Partili İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) meclis üyesi ve havacılık uzmanı Ali Kıdık, sosyal medya hesabından Türkiye''deki pilotların çalıştırıldığı zorlu koşulları gündeme getirdi.

Kıdık''ın tweetlerinde hem yolcuların hem de pilotların ve kabin görevlilerinin canlarının nasıl tehlikeye atıldığı gözler önüne serildi.

Bir Türk Hava Yolları (THY) pilotunun kendisine anlattıklarını aktaran Kıdık, THY yönetimine de anlattıklarının dikkate alınması çağrısında bulundu.

Kıdık sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"THY pilotu şöyle diyor “Bizim üstümüzden geçiyorlar elim ayağım titriyor yorgunluktan. Kokpitte bir ben bayılıyorum bir yanımdaki” buradaki bayıldım ifadesinde uyumayı kastediyor.

Bize uçuş yazan Allahsız kitapsız uçuculuktan bir haber kansızlar bizimle sadece yolcu olarak gelsinler 1 hafta sonra insanlıktan istifa ederler. 
Gece uçuşları minimum dinlenmeler. Düzensiz yemek ve istirahati tetikliyor. Hayatlar kayık.

1000 pilotun işini 300 pilota yaptırıyorlar. Kimsede ses çıkaramıyor. Tek yazılan platform senin sitenin yorum kısımları.

Esneye esneye uçak başına geliyoruz zaten. Apık sapık saatler dönüyoruz kapı açıyoruz 30 dakika sonra mesai bitti istirahat başladı diyorlar. İstanbul''da 30 dakika sonra arabana bile gidemiyorsun.

Zaten sıkıntı limitler. Kim neye göre belirlemiş? Amerika bunun kitabını yazmış. Demiş ki bu en rahat seviye bu da ölümcül en zor seviye … bu 2 çizgi arasında pilotluk yapılır. Uyumuyoruz.

Vücut melatonin üretememekten k…… hücreleriyle başa çıkamayacak. Melatonin uykuda üretiliyor. O da yok. Avrupa''da en büyük hava limanları hariç hepsi gece kapalı. Adamlar insan hayatına önem veriyor tabi. Ve daha neler neler. Şimdi gel de bunları yazma. THY yönetimine çağrı. Lütfen bu yazılanları dikkate alın."

İlgili Haberler