Youtube Covid-19 hakkında yanlış bilgi içeren videoları kaldırdı

Youtube Covid-19 hakkında yanlış bilgi içeren videoları kaldırdı
Youtube, pandeminin başladığı  pandeminin başından bu yana Covid-19 hakkında bilgi dezenformasyonuna sebep olan 1 milyondan fazla videoyu kaldırdığını duyurdu. 

Donanım Haber’de yer alan bilgiye göre, Youtube, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Covid-19 pandemisinin başından bu yana koronavirüs ile ilgili bilgi dezenformasyonuna sebep olan 1 milyondan fazla videoyu kaldırdığını açıkladı.

Youtube Ürün Sorumlusu Başkanı Neil Mohan, şirket sitesinden yaptığı açıklamada 2020 yılının Şubat ayından bu yana salgının sahte olduğunu iddia eden ve bilimsel dayanağı olmayan bilgiler veren 1 milyondan fazla videoyu kaldırdıklarını söyledi.

Bununla birlikte Mohan, Youtube yayın politikasının dünyaya doğrudan zarar verebilecek tüm videoların kaldırılmasına odaklandığını da ekledi. 

Neil Mohan açıklamasının devamında, Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezleri (CDC) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi kurumların fikir birliğine de güvendiklerinin altını çizdi.

Ayrıca hatırlarsak Youtube, yalnızca Covid-19 hakkında değil, daha önce ABD seçimlerinde de bilgi kirliliğinden ötürü birçok videoyu kaldırdıklarını duyurmuştu.