YSK "yetkisiz kişilerden, usulsüz belge aldım" mı diyecek?

Ne Burhanettin Kocamaz'mış arkadaş;

Bir yandan "seçilme şansının olmadığını" filan iddia ediyorlar, diğer yandan da, iktidar destekli ittifak adayı olan rakibinden, kendi partisine sızdırılan operasyonel ekibe, yandaş medyaya kadar hepsi ona karşı "Voltran(!)" oluşturmaya kalkışıyorlar.

Adaylığını engellemeye çalışıyorlar.

Tuzak kuruyorlar.

Kurdukları tuzağı "danışıklı dövüş" gibi yutturmayı deniyorlar.

Tutmayınca, son umut YSK'ya akıl veriyorlar; Kocamaz'ın siyasi katakullilerle engelleyemedikleri adaylığına karşı hukuki tezgâha zemin döşüyorlar.

Hepsinden mühimi...

Kendileri farkında değil galiba, çünkü farkında olsalar zinhar tevessül etmemeleri gerekir bu yollara;

Bütün mesailerini, "kazanamayacağını" iddia ettikleri bir adayın adaylığını engellemeye harcayarak, peşin peşin korkularını, paniklerini velhasıl mağlubiyetlerini ilan ediyorlar.

***

Son kozlarını oynadılar:

İktidar yanlısı Star gazetesi aracılığıyla, YSK'ya, 2004'te verdiği Mardin kararını emsal gösterdiler. "Kocamaz'ı aday yaparsan, geçmiş kararını inkâr edersin, bak o zaman 'siyasi partilerin öngörülen süreden sonra verdiği ve süre yönünden reddedilmiş listede yer alan kişiler başka bir partiden aday olamazlar' demiştin" dediler.

***

Demokrat Parti'den adaylığı ilan edilen Kocamaz'ın konumunda, YSK'dan veto yemesine yol açabilecek hukuki bir "sorun" var mı, yok mu? "Cumhur İttifakı" ve yandaşlarının gösterdikleri "emsal"ler sahiden de Kocamaz'ın durumuna "emsal" teşkil ediyor mu?

Hepsini, konunun hukuki takibini yapan İYİ Parti Seçim İşleri, Hukuk ve İnsan Hakları'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen'e sordum.

Tane tane şöyle  izah etti:

"Burhanettin Kocamaz, 19 Şubat 2019, saat 17.00'ye yani aday listelerinin YSK'ya teslim edildiği, YSK'nın da listeleri kabul ettiği son dakikaya kadar "aday adayı"ydı. Resmen "aday" olabilmesi için adaylığının bildirildiği listenin YSK'ya teslim edilmiş, YSK'nın da bu listeyi, 17.00'a kadar bir tutanakla, alındı belgesiyle teslim almış olması gerekirdi.

Kocamaz'ın adaylığını bildiren evraklar Seçim Kurulu'na teslim edildi mi? Edilmedi mi?

***

Kocamaz, evrak teslim süresinin dolmasına kısa bir süre kala Genel Merkezimizi aradı ve Mersin İl Başkanlığı'nın hâlâ evraklarını İl Seçim Kurulu'na teslim etmediği bilgisini verdi.

Mersin İl Başkanımızı ve İl Genel Sekreterini aradık. Ulaşamayınca bir anormallik olduğunu hissedip, saat 16.55'te, Mersin'de evrakları teslimle yetkilendirdiğimiz kişilerin bu yetkilerini iptal ettik. Bunu tutanak altına alarak belgeledik.

***

Siyasi partilerin, seçim kurullarına aday bildirme süresi saat 17.00'da bitiyor. YSK'nın bu saatten sonra evrak teslim alması hukuken mümkün değil.

***

Mersin'de olan şu:

Mersin İl Seçim Kurulu, 19 Şubat 2019, saat 17.00'dan sonra, almaması gereken listeyi/evrakı, almaması gereken "yetkisiz" kişilerin elinden alıyor!

Yani, Kocamaz'ın adaylığı hukuki olarak YSK'ya bildirilmiş değil, böyle bir "resmî" başvuru yok.

YSK ne diyecek de Kocamaz'ın adaylığını kabul etmeyecek?

"Yetkisiz, listeyi teslim etme yetkisi iptal edilmiş, haklarında suç duyurusunda bulunulmuş, kovuşturma başlatılmış kişilerin elinden, saat 17.00'dan sonra usulsüz biçimde aldığım belgeye göre aday olamaz" mı diyecek?

Hukuken böyle bir şey mümkün değil.

Kocamaz'ın adaylığı önünde hiçbir engel yok.

Buna rağmen YSK ret kararı verirse, hâlâ birilerine rüştünü ispat etmeye çalışıyor demektir."

***

Anlaşılmayan bir yer var mı?

Yarın fuara bekliyorum....

Ne dersiniz;

Açılışı beraber yapmıştık, Ankara Kitap Fuarı'nın kapanışını da beraber yapalım mı?

Öncelikle geçen hafta sonu fuar bünyesinde düzenlenen söyleşiye katılan, Cumartesi günü Galeati yayınevi, Pazar günü de Türkiye Emekli Subaylar Derneği/TESUD standını ziyaret eden bütün okurlarımıza  -tabii standını bize açan TESUD mensuplarına da- teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmayarak, güç kattınız. Moral yüklemesi yaptınız.

Biz yarın da Kitap Fuarı'nda, Galeati Yayıncılık Standı'nda olacağız. Birini Asacaklar ve Darağacındaki Medya kitaplarını imzalayacağız.

Meraklısına not: Yarın saat 16.00'da, 2 No'lu salonda, Şefika romanının yazarı Serra Menekay'ın "İsmail Gaspıralı'nın kızı Şefika Gaspıralı" söyleşisi var. Kitabı imzalatmak isteyenler, aynı gün bizim standa uğrarlarsa Serra Hanım'la da buluşma fırsatı yakalarlar.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları