Yüksek Divan Kurulu'nda konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sert çıktı. Bu işin sürüncemede kalması devletin bir ayıbıdır

Yüksek Divan Kurulu'nda konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sert çıktı. Bu işin sürüncemede kalması devletin bir ayıbıdır
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. 2015'te sarı-lacivertli futbol takımını taşıyan otobüse Trabzon'da yapılan silahlı saldırıyla alakalı," Bu işin sürüncemede kalması devletin bir ayıbıdır. İstenilirse bu konunun dibine inilir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bunu yapanları bulacak her türlü imkanı ve gücü vardır" ifadelerini kullandı.

Başkan Koç, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında çevrim içi gerçekleştirilen Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Koç, 4 Nisan 2015'te sarı-lacivertli futbol takımını taşıyan otobüse Trabzon'da yapılan silahlı saldırının faillerinin bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğini aktardı.

"BU DEVLETİN BİR AYIBIDIR"

Bu saldırının faillerinin hala ortaya çıkarılamamasını eleştiren başkan Koç, "Bu, Fenerbahçe'ye ve Türk sporuna değil Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmış bir saldırı. Bunu yapanlar emellerine ulaşsalardı, can kayıpları olsaydı yine mi bu şekilde davranılacaktı? Bu işin sürüncemede kalması devletin bir ayıbıdır. İstenilirse bu konunun dibine inilir. 5,5 sene geçti, bir arpa boyu yol alınamadı. Türkiye Cumhuriyeti'nin bunu yapanları bulacak her türlü imkanı ve gücü vardır. Bunun aydınlatılamaması bu ülkeye yapılan en büyük ayıp. Yetkililerden bu konunun en kısa sürede aydınlatılmasını rica ediyoruz." şeklinde görüş belirtti.

"HER SEZON FENERBAHÇE ŞAMPİYON İLAN EDİLİYOR"

Futbolda her sezon öncesi Fenerbahçe'nin şampiyon ilan edildiğine dikkati çeken Ali Koç, "Bu sezon da onu yaşıyoruz. Aynı film, aynı senaryo. Bu, bize zarar veriyor. Transfer yapmakla şampiyon olunmuyor. Şampiyonluk uzun bir yolculuk. Bu sene takvim kısa, 6 maç fazla oynanacak. Salgın var. Köprünün altından çok su akacak. Şampiyon ilan edilmemizin altında akan niyetler samimi değildir. Hepimiz bilinçli olmalıyız. Rekabet her sene daha fazla artıyor. Bu sezon iyi başladı ancak diri olmalıyız. Gözlerimizi açalım. Bu tuzaklara düşmeyelim." ifadelerini kullandı.