Tezcan: AKP hile ile suçun üstünü kapatıyor

Tezcan: AKP hile ile suçun üstünü kapatıyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adalet Bakanı hakkındaki fezlekenin iade edilmesine ilişkin, "TBMM Başkanıyla, Adalet Bakanı ele ele vermiş, dosyalar ve suç ortada kalmış.

Biri diyor ki; Adalet Bakanlığı ile gönder, öteki diyor ki Meclis Başkanlığı ile gönder. Niyet belli, artık yeni başsavcı ve yeni heyet 'suçu gerektirir bir şey yoktur' deyip fezleke düzenlemeyecekler. Hile-i şeriye ile suç isnadı olan bir konunun üstü kamuoyunun gözü önünde ayan beyan kapatılmaya çalışılıyor" dedi. 

Tezcan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna değindi. Rıza Zarraf'ın uçağına binenlere işaret eden Tezcan, "Rıza Zarraf'ın uçağıyla daha evvel bir bakanı umreye götürdüğünü biliyoruz. Rıza Zarraf'ın uçağının bütün uçuş kayıtları tespit edilmiş durumda. Rıza Zarraf bu uçağı sanki Bakanlar Kurulu'na tahsis etmiş. 3 bakanın daha Rıza Zarraf'ın uçağı ile yurt dışına çeşitli seyahatlerde bulunduğu bilinen bir gerçek. Şimdilik bu bakanların ismini vermiyorum. Başbakan'a soruyorum, bu bakanlar kimler? Ya da o bakanların kendilerine sesleniyorum, Rıza Zarraf'ın uçağı ile nereye gittiniz, ne yaptınız?" diye sordu. 

Tehdit var mı?

Tezcan, Rıza Zarraf'ın mal varlığı üzerindeki tedbirin alelacele kaldırıldığını da belirtti. Başbakan'a 3 soru yönelten Tezcan, "Rıza Zarraf eğer beni korumazsanız konuşacağım diye tehdit etti mi? Bu tehdit üzerine mal varlığı üzerindeki tedbir alelacele kaldırıldı mı? Önümüzdeki günlerde Rıza Zarraf'ın muhtemel para trafiğini açıklamasını önlemek üzere tehdidini de dikkate alarak hastalığı bahane edilerek tahliye edilecek midir? Böyle bir hazırlık var mıdır? Hastalığı gerekçe gösterilerek Rıza Zarraf'ın tahliyesine dönük bir hazırlık var mıdır?" dedi.