Yunanistan 20. adamızı da nasıl işgal ve ilhak etti. Ümit Yalım canlı yayında her şeyi açıkladı

Yunanistan 20. adamızı da nasıl işgal ve ilhak etti. Ümit Yalım canlı yayında her şeyi açıkladı
Gazeteci Vedat Yener’in YENİÇAĞ TV’de hazırlayıp sunduğu Doğrudan Doğruya programına konuk olan Emekli Kurbay Albay Ümit Yalım, Ege adaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yalım, Yunanistan'ın adaları adım adım işgal ettiğini söyledi.

Yunanistan 20. adamızı da nasıl işgal ve ilhak etti. Ümit Yalım canlı yayında her şeyi açıkladı

Gazeteci Vedat Yener’in YENİÇAĞ TV’de hazırlayıp sunduğu Doğrudan Doğru’ya programına konuk olan Emekli Kurbay Albay Ümit Yalım, Ege adalarındaki duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yener’in Yunanistan’ın Limoniye adasındaki işgali ile ilgili soruya cevap veren Yalım, “Şimdi biliyorsunuz ki 2004 yılı itibariyle 16 ada, 1 kayalık işgal edilmişti. Biz bunu gündeme getirdik. Ancak buna rağmen 2016’dan rağmen Erdoğan ve AKP hükümeti adaları vermeye devam ediyor. Siyasi iktidar çok rahat bir şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne herhangi bir nota vermiyor. 2016’nın sonuna doğru da Aydın Maratya adası işgal edildi. 2020 itibariyle Küçükçulha adası ve son olarak Muğla Limoniye adası işgal edildi. Son derece stratejik öneme sahip adalar. Bu adaların en küçüğü İstanbul’daki Büyük Ada’nın büyüklüğünde. Bu adalara Yunanistan yerleşmiş. İsrail’in Filistin’e yaptığını Yunanistan Ege denizinde yapıyor ancak siyasi iktidar herhangi bir girişimde bulunmuyor” dedi.

“YUNANİSTAN ÖNCE YERLEŞİYOR SONRA YERLEŞİME AÇIYOR”

Yunanistan’ın adaları adım adım işgal işlemi gerçekleştirdiğini belirten Yalım, “Yunanistan adaları işgal ettikten bir süre sonra yerleşime de açıyor. Papaz getiriyor, koyuyor oraya. İnşaatlara başlıyorlar. Adaların işgali bu şekilde gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.

“NATO’NUN 5. MADDEDEN BAŞVURU YAPILMALI”

Yunanistan’ın Lozan ve Paris Anlaşmalarını ihlal ettiğini belirten Yalım, “Yunanistan, taraf olduğu Lozan ve 1947 Paris Anlaşması’nı ihlal ediyor. Dolayısıyla NATO’nun Yunanistan’ı uyarması gerekiyor. NATO’nun 5. Maddesi, üye ülkelerinden birinin saldırısı halinde NATO’ya saldırılmış gibi harekete geçer ama hükümet bu konuda sessiz davranıyor. Havanda su dövüyorlar” diye konuştu.