CHP’li Kayışoğlu: Çözüm dayatmayla olmaz

CHP’li Kayışoğlu: Çözüm dayatmayla olmaz
CHP milletvekilleri Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan sorunlara çözüm bulunması için TBMM’de tartışılmasını önerirken, sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerinin alınmasını istiyor

Kadın heyetiyle birlikte Diyarbakır’ın Sur ilçesinde incelemelerde bulunan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Kayışoğlu, “Üçüncü yol adı altında bölgede sorunların bitirilmesi için bir bakış açısı öneriyoruz. Adını koymamamızın nedeni dayatmadan kaçınmak. Eğer siz bölgede yaşanan sorunlara çözüm bulmak için bir isim ile giderseniz bu dayatmadan öteye geçmez. Çözümün adı bölge insanıyla beraber konulmalı” dedi. Bölgede yaptıkları incelemelerde karşılaştıkları tablo karşısında özellikle bir dayatmadan kaçınmak istediklerini ifade eden Kayışoğlu, “Sorunlara bulunacak çözüm öncelikle TBMM’de tartışılıp görüşülmeli. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Biz üçüncü yol diyerek bugüne kadar çözüm adına yapılanların dışında bir yöntem öneriyoruz. AKP bugüne kadar yaptıklarıyla çözüm getiremedi. Bu nedenle eğer bir çözüm ismi bulacaksanız hep birlikte, bölge halkıyla bulunmalı. Siz daha baştan bir isim bulursanız bu dayatma anlamına gelir. Bu nedenle ismini koyarken bile dikkatli davranıyoruz” diye konuştu. 

Hayatın parçası

Nurhayat Kayışoğlu, bölgede şiddetin artık günlük hayatın bir parçası olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarla konuştuk. Çocuklar polis olmak istediklerini, bunun da ötesinde iyi polis olmak istediklerini söylediler. Bu ortamı bitirmek istediklerini söylediler. Bölgede şiddet o kadar yerleşmiş ki; çocuklar bile meslek tercihlerini buna göre yapıyor. Buna şaşırdım. Öte yandan şu anda aileler şiddet ortamı nedeniyle parçalanmış durumda. Kadın bir evde kalıyor, kocası bir evde kalıyor, çocukları başka evde kalıyor. Aile hayatları yok insanların. Çocuklar eğitim alamıyor. Bir an önce çözüm bulunmalı.”

 Fatih Erboz