Tutuklu komutanlardan af tezgahına sert tepki!

Tutuklu komutanlardan af tezgahına sert tepki!
Tutuklu komutanlardan af tezgahına sert tepki!

Balyoz Davası’nda tutuklanan 9 komutan “Teröristbaşını da içine alacak bir afla özgürlüğe kavuşacağımıza cezaevinde

Balyoz Davası’nda tutuklanan 9 komutan “Teröristbaşını da içine alacak bir afla özgürlüğe kavuşacağımıza cezaevinde ölürüz daha iyi” diyerek, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a açık destek verdi...

 

“Genel af figüranı olmayacağız!”

 

İktidarın uzun bir zaman sürecine yayarak, dağdaki teröristi önce düz ovaya indirip ardından da siyasete sokma planında “genel af” aşamasına kadar gelmesi, “terör” gerekçesiyle Silivri’de tutuklu bulunan emekli Org. İlker Başbuğ’dan sonra Balyoz Davası’ndan tutuklanan diğer komutanların da tepkisini çekti. Komutanlar “affın figüranı” olmayacaklarını ilan etti. 

 

“Hiçbir somut delil yok, masumuz”

 

Aralarında Orgeneral Bilgin Balanlı’nın da bulunduğu 5 general ve amiral ile 2 kurmay albay ve 2 kurmay yarbay, CHP adına kendilerini Hasdal ve Hadımköy cezaevlerinde ziyaret eden Tokat Milletvekili Orhan Düzgün’e çok net mesajlar verdi: Bu davada hiçbir somut delil yoktur ve hiçbirimiz suçlu değiliz. Balyoz Davası’ndan tutuklu olan herkes masumdur.

 

“Bunu çocuklarımıza anlatamayız!”

 

Müzakere sürecinden barış çıkmaz. Bu, seçim öncesi bir manevra! Terör daha da cesaret kazanacak ve seçim sonrası daha acı olaylar yaşanacak. Eğer genel afla teröristbaşı Öcalan’ı bırakmak için biz burada tutuluyorsak ve Öcalan’la beraber bizi çıkarmayı planlıyorlarsa o afla dışarı çıkmaktansa burada ölmeyi tercih ederiz. Biz bunu çocuklarımıza anlatamayız.

 

“Bölücübaşı çıkacaksa biz ölmeyi tercih ederiz”

 

“Balyoz”dan tutuklanan komutanlar “Genel afla bebek katilini bırakmak için biz burada tutuluyorsak ve Öcalan’la beraber bizi çıkarmayı planlıyorlarsa o afla dışarı çıkmaktansa hapiste ölürüz daha iyi” dediler

 

Balyoz Davası’nda tutuklanan komutanlar, “Terör örgütüyle aynı genel af kapsamına sokulacağıma, hapiste çürümeyi tercih ederim” diyen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’u yalnız bırakmadı. Aralarında Orgeneral Bilgin Balanlı’nın da bulunduğu 5 general ve amiral ile 2 kurmay albay ve 2 kurmay yarbay, “Bebek katili Abdullah Öcalan’la birlikte dışarı çıkmaktansa burada ölmeyi tercih ederiz” dedi. TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Balyoz Davası’nda tutuklanan askerlerin bulunduğu Hasdal ve Hadımköy cezaevlerini ziyaret etti. Ziyareti CHP adına yaptığını belirten Düzgün, açıklamasında komutanların şu mesajına yer verdi:

 

“Somut hiçbir delil yok”

 

 “Bu davada somut hiçbir delil yoktur ve hiçbirimiz suçlu değiliz. Balyoz Davası’ndan tutuklu olan herkes masumdur. Eğer genel afla teröristbaşı Abdullah Öcalan’ı bırakmak için biz burada tutuluyorsak ve Öcalan’la beraber bizi çıkarmayı planlıyorlarsa o afla dışarı çıkmaktansa burada ölmeyi tercih ederiz. Biz bunu çocuklarımıza anlatamayız.” Askerlerin son derece kararlı olduğunu dile getiren CHP’li Düzgün, hükümetin bebek katili ile görüşmelerini ise “seçimi çatışmasız geçirmek için yapılan manevra” olarak değerlendirdiklerini belirtti. Düzgün, “Bu süreçten barış çıkmayacağını ve terörü daha da cesaretlendireceğini, seçim sonrası daha çok ve sert terör olayları yaşanacağını düşünüyorlar” dedi.

 

9 komutanla görüştü

 

Askeri savcılıktan görüşme için geçen hafta izin istediklerini belirten CHP’li Orhan Düzgün, Hasdal Cezaevi’nde Orgeneral Bilgin Balanlı, Koramiral Abdullah Can Erenoğlu, Tümamiral Erdem Caner, Tümgeneral Atilla Özler, Kurmay Albay Yaşar Barbaros Büyüksağnak, Kurmay Albay Nihat Özkan; Hadımköy Cezaevi’nde ise Tuğgeneral Hakan Akkoç, Kurmay Yarbay Süleyman Namık Kurşuncu, Kurmay Yarbay Cenk Hatunoğlu’nu ziyaret ederek birebir görüştüklerini söyledi.

 

Başbuğ: Hapiste çürümeyi yeğlerim

 

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ziyaret ettiği, Silivri’de tutuklu bulunan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, İmralı sürecini değerlendirirken, “PKK ile genel af kapsamına sokulacağıma hapiste çürürüm” demişti. 55 dakika süren görüşme sırasında Başbuğ’un  Bahçeli’ye devam eden yargı süreci hakkında bilgi verirken, suçsuz olduğunu ve bu nedenle son derece rahat olduğunu söylemişti. Yasa dışı hiçbir örgütlenmenin içinde olmadığının altını çizen Başbuğ, davada kendisinin değil TSK’nın hedef alındığını, 20 yıldır asker olarak her kademede terörle mücadele ettiğini belirterek “Terör örgütü iddiasıyla yargılanmanın bile kendisini çok üzdüğünü” söylemişti. Görüşmede İmralı süreci değerlendirilirken cezaevinde bulunmasının Öcalan ile ilişkilendirilmesini doğru bulmadığını belirten Başbuğ, “En çok zoruma giden bu... PKK ile birlikte bir genel aftan bahsedildiğini duyuyoruz. Aynı kefeye konulacağımıza, hapiste çürümeyi tercih ederim” diye konuşmuştu.