Tantan sığınmacılar için Meclis'i göreve çağırdı

Tantan sığınmacılar için Meclis'i göreve çağırdı
YURT Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, "Türkiye, 100 yıl evvel nasıl Sevr'i yırtıp atarak Lozan'ı imzaladıysa bugün AB tarafından dayatılan emperyalist göç planını yırtıp atarak milli menfaatlerini önceleyen sadece sığınmacılarla sınırlı olmayan kapsamlı bir göç politikası oluşturmak zorundadır'' dedi.

YURT Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, toplumsal tepkilere neden olan sığınmacılar konusunda TBMM''yi göreve davet etti. Sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Tantan, ''''Türkiye, 100 yıl evvel nasıl Sevr''i yırtıp atarak Lozan''ı imzaladıysa bugün AB tarafından dayatılan emperyalist göç planını yırtıp atarak milli menfaatlerini önceleyen sadece sığınmacılarla sınırlı olmayan kapsamlı bir göç politikası oluşturmak zorundadır'''' açıklamasını yaptı.

Tantan, Twitter''daki paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

Bu plan içeriğinde sığınmacıların iadesi, göçmenlerin yaş ve meslek gruplarına göre tasnifi, ülkemizin sektörel ihtiyaçları, kültürel adaptasyon, eğitim, uluslararası öğrencilerin Türk tedrisatından geçirilmesi gibi birçok husus ele alınmalıdır.

1951 Cenevre Sözleşmesi''nin 32/1 ve 33. maddeleri, 6458 sayılı Koruma Kanunu''nun 53,54 maddeleri, 1967 BM Devlete Sığınmaya İlişkin Beyanname''nin 3/2 maddesi, 30.11.1994 tarihinde yayımlanan yönetmeliğin 29. maddesi, 4901 sayılı yasa ile yürürlükte bulunan Suriye ile imzalanan ''geri kabul anlaşması'' gözetilerek sığınmacıların güvenlikleri garanti altına alınmak kaydı ile savaş ortamının son bulduğu bölgelere geri gönderilmesi yasal zeminde sağlanabilir.

Özellikle yurdumuzda eğitim gören yüz bini aşkın uluslararası öğrenciyi ülkemizin bir temsilcisi gibi yetiştirecek, ülkemizin ihtiyacı olan sektörlere eleman temin edecek, demografik yapımızı bozmayacak bir göç politikası oluşturulduğu takdirde Türkiye sığınmacı sorununu çözer.

Bunu temin edecek yegane yer Gazi Meclis''tir. Meclis''te bulunan gruplara çağrım; 2005 tarihli planı yırtıp atarak yerli ve milli "Sığınmacı ve Göçmen Ulusal Eylem Planı"nın ilan edilmesini gündeme getirmeleridir!