Halkın gözünün içine baka baka dalga geçiyorlar! Akit ve Yeni Şafak hükümeti kurtarmak için evde ayçiçek yağı tarifi verdi

Halkın gözünün içine baka baka dalga geçiyorlar! Akit ve Yeni Şafak hükümeti kurtarmak için evde ayçiçek yağı tarifi verdi
Halk ucuz yağ almak için marketlerde birbirini ezerken; AKP yandaşı Akit ve Yeni Şafak gazeteleri, evde ayçiçek yağı yapma tarifi verdi.

Türkiye’de 2021 yılından beri büyüyerek gelen yağ krizinde durum vatandaşı çileden çıkarır bir hal aldı. Son günlerde sıvı yağlardaki fahiş fiyat artışı dikkat çekerken Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın krizi daha da derinleştireceği tahmin ediliyor. Son olarak birçok markette 5 litrelik sıvı yağlar kapış kapış izdihamla satılırken, birçok yerde 5 litre ve üzeri yağlar ya tükendi ya da stoklandı. Vatandaş marketler yağ bulamazken, internette ise taksitli kredi imkanıyla sıvı yağ satışları başladı. Tedarik ve ham madde sıkıntısıyla 18 litre sıvı yağların fiyatları ise bin liralara dayanıyor.

Ayçiçek yağının stoklarda azaldığına dair çıkan duyumların ardından vatandaşlar marketlere akın etti. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde vatandaşlar birbirini ezerek ucuz yağ almaya çalıştı. Akaryakıttaki fiyat artışı, etteki zammı görmeyen yandaş medya ise vatandaşla dalga geçen haberler hazırladı.

Yeni Şafak ve Akit gazetelerinin internet sitelerinde yer alan haberlerde “Evde Ayçiçeği Yağı Nasıl Yapılır?” başlığı yer aldı. Haberlerde vatandaşın evde ayçiçek yağını nasıl hazırlayacağını detayları ile anlattı.

İlgili Haberler