Aydın: MHP’de lider değişimi kaçınılmaz

Aydın: MHP’de lider değişimi kaçınılmaz
Suriye Bayır-Bucak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Mehmet Şandır, ABD ve Rusya’nın tek çabasının Türkmenlerle PYD’yi aynı saflarda görmek olduğunu söyledi

MHP’de lider değişimi kaçınılmaz

Aydın: MHP’de lider değişimi kaçınılmaz

MHP eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın “Camia seçimlerden sonra sıkıntılı günler yaşadı. Partinin yeni ruha, heyecana ve yapılanmaya ihtiyacı var” dedi.

MHP’de olağanüstü kurultayın toplanması ve tüzüğün değişmesi için çalışmalarını sürdüren Koray Aydın, 1 Kasım seçimlerinin ardından olağanüstü kurultay için delegelerle görüşmeye devam ediyor. Koray Aydın, Bursa’daki bir otelde teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Aydın, “Şu ana kadar imzalar farklı bölgelerde toplanıyor. Bu imzaları toplayıp bir araya getirmedik ama şunu biliyorum. Gerekli sayının üzerine çıktık. Ancak sayının biraz daha üzerine çıkması yönünde gayretimiz var. O bakımdan imzaları genel merkeze şu ana kadar teslim etmedik” dedi.

İmzalar artıyor

İmzaların teslim edilmesinden önce genel merkezden kurultay yapılması yönünde adım beklediklerini hatırlatan Aydın, şöyle konuştu: “MHP camiası seçimlerden sonraki süreçte sıkıntılı günler yaşadı. MHP’nin esas sahibi olan geniş aile genel merkezden olumlu bir adım bekliyor. Onların adım atması daha şık olacak. Çünkü son seçimlerden sonra hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Ya da bu konu konuşulmayacak gibi bakamayız. MHP’de yeniden yapılanmaya ihtiyaç var. MHP Genel Merkezi’nin kurultayla ilgili adım atmasını bekliyoruz. Ancak merkez olumlu bir adım atmaması halinde topladığımız imzaları genel merkeze vereceğiz. İmzalar her gün artıyor. Seçimli olağanüstü kurultay talebimizi resmi olarak ileteceğiz.”

Yargıya gideriz

Koray Aydın, partide artık değişimin kaçınılmaz olduğunu söyledi. MHP lideri Devlet Bahçeli’yi sevdiklerini ancak bir dönemin sona erdiğini söyleyen Aydın, şöyle devam etti: “Bir dönemin kapanmasını söylüyoruz. MHP’de yeni bir ruha ve heyecana ihtiyaç var. Seçimli bir olağanüstü kurultay olması halinde MHP’de lider değişimi kaçınılmazdır. Mutlaka olacaktır. Bundan yüzde yüz eminim. Çünkü uzun zamandır delegeyle konuşuyorum. Delegenin bu konudaki tavrı net. Bu kararın önünde durmamak lazım. Aslında bu MHP ailesinin kararı” dedi. MHP’de imzalar toplandıktan sonra kurultay yapılmaması halinde yargıya gideceklerini söyleyen Aydın, yargıya gerek kalmadan bu işin çözülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Hanife Açıkalın