Almanya'dan Ziraat Bankası’na tarihi ceza

Almanya'dan Ziraat Bankası’na tarihi ceza
Alman Bankacılık Denetleme Kurulu (BaFin), yüz milyonlarca Euro’yu bulan yüksek miktardaki kredilerde uyumsuzluk, mevduat toplamadaki şüpheler nedeniyle Ziraat Bankası’na tarihi bir ceza kesti.

Almanya bankacılık otoritesinin Ziraat Bankası’nın bu ülkedeki bankacılık iştiraki Ziraat International ve şubelerine yönelik olarak başlattığı usulsüzlük incelemesinin ardından karar çıktı

Ziraat Bankası’na Alman bankacılık tarihinde eşi benzeri görülmemiş yasaklarla, kısıtlamalar getirildi ve ağır para cezası verildi.

Daha önce Alman resmi yetkililere atfen Alman medyasına yansıyan haberlerde, Ziraat International’de geçmişe dönük olarak yürütülen incelemelerde saptanan usulsüzlüklerin, hesap hareketlerindeki tutarsızlıkların BaFin’de ciddi rahatsızlık yarattığı, Almanya’da yedi büyük kentteki şubelerin işlemlerinin mercek altına alındığı belirtilmişti.

Bu kapsamda verilen cezalar arasında “Büyük miktarlarda kredi vermesi”, bankanın yüksek miktarlarda mevduat alması”, “Piyasa üzerinde faiz vermesi” yer alırken yüksek miktarda da para cezası kesildiği belirtildi.

 

İlgili Haberler