Ziya Selçuk, Mahmut Tanal’ın sorularını yanıtsız bıraktı!

Ziya Selçuk, Mahmut Tanal’ın sorularını yanıtsız bıraktı!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın soru önergesine verdiği cevapta AKP iktidarı döneminde özel okul sayısının 11 kat arttığını açıklamasına rağmen, devletin özel okullara harcadığı para ve özel okul sahibi olan siyasilerin kimler olduğu sorularını yanıtsız bıraktı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın sorularını yanıtsız bıraktı. Bakan Selçuk, AKP iktidarında özel okul sayısının 11 kat arttığını belirtirken, devletin özel okullar için harcadığı parayı ve özel okul sahibi olan siyasilerin kimler olduğu sorularını yanıtlamadı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın soru önergesine cevap veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AKP iktidarında özel okul sayısının 11 kat arttığını açıklarken, 17 yılda kapanan özel okul sayısının 5 binden fazla olduğunu aktardı.

Selçuk, Türkiye’de 2002 yılına kadar açılan özel okul sayısının bin 378 olduğunu bildirdi. Selçuk, halen faaliyet gösteren özel okul sayısının ise 12 bin 8 olduğunu açıkladı.

AKP iktidarında kapanan özel okul sayısına ilişkin de bilgi veren Selçuk “2002 yılından bu yana kapanan özel okul sayısı 5 bin 155’tir. Özel okula dönüşen dershane sayısı ise bin 337’dir” bilgisini verdi.

Özel okullardaki öğrenci sayısı ve boş kontenjan sayısıyla ilgili de bilgiler veren Bakan Selçuk, “Özel okullarda eğitim gören öğrenci sayısı 1 milyon 360 bin 890, boş kontenjan sayısı ise 1 milyon 401 bin 11’dir” dedi.

BAKAN SELÇUK’UN CEVAPLAMADIĞI SORULAR

CHP’li Tanal, Bakan Selçuk’un “Devletin özel okullar için harcadığı para miktarı ne kadardır? Özel okul sahibi bakan, bakan yardımcısı, milletvekili, siyasi parti yöneticileri, il ve ilçe başkanları var mıdır? Şayet var ise bu kişilerin isimleri ve sahibi oldukları özel okullar hangileridir? Özel okul sahibi siyasetçiler hangi siyasi partinin üyesi, yöneticisi, il ve ilçe başkanıdır?” şeklindeki sorularının yanıtsız bıraktığını söyledi.

ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASININ SONUCU

AKP’nin eğitimde özelleştirme politikasının ve parasal desteğinin sonucu olarak özel okulların mantar gibi çoğaldığını belirten Tanal, “AKP iktidarı, devlet okullarındaki eksiklikleri gidermek yerine özel okullara teşvik verdi. Önüne gelen özel okul açtı” dedi.