AKP'li başkan adayı: "Suriyeliler İstanbul’a gelmemeliydi"

AKP'li başkan adayı: "Suriyeliler İstanbul’a gelmemeliydi"
Suriyeliler hakkında vatandaşlardan çok şikayet aldıklarını söyleyen Eyüpsultan’ın AKP’li belediye başkan adayı Deniz Köken, “Suriyelilerin en son İstanbul’a gelmesi lazımdı. Buna izin verilmemeliydi” dedi.

AKP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken basın mensuplarıyla bir araya geldi. 2014 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapan Köken, Eyüpsultan ilçesine Suriyeli mültecilerin gelmesiyle ilgili soruya, “Halk tarafından çok şikâyet var. Gaziantep’te bu denli bir şikâyet yok” sözleriyle cevap verdi.

“SURİYELİLERİN EN SON İSTANBUL’A GELMELİYDİ”

Almanya’nın Suriyelileri ülkelerine tam olarak sokmadan uyum merkezlerine aldığını belirten Köken, “Başka ülkeden Almanya’ya giden herkese uyum dersi veriliyor. Bu uyumu, entegrasyonu sağlamak önemli. Bence (Suriyelileri) İstanbul’a hiç getirmemiz lazımdı. Suriyelilerin en son İstanbul’a gelmesi lazımdı. Buna izin verilmemeliydi. Gaziantep’te 500 binin üzerindeki nüfusa yasak getirdik. Onların bütün sağlık tesislerinden yararlanmalarını yasakladık. ‘Adıyaman’da doktora gideceksin” dedik. Aslında formülleri var ama bizim refleksimiz gecikti” dedi.

İlgili Haberler