İYİ Parti ucuza vatandaşlığı Meclis’e taşıdı

İYİ Parti ucuza vatandaşlığı Meclis’e taşıdı
İYİ Parti, “Ucuza vatandaşlık” tartışmalarını Meclis’e taşıdı. Türk vatandaşlığı hakkı tanınması şartlarının yeniden düzenlenmesi teklif edildi. Önerge MHP-HDP'nin "çekimser" AKP'nin "ret" oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti, yabancılara gayrimenkul satışıyla Türk vatandaşlığı hakkı kazanma şartlarının yeniden düzenlenmesine ilişkin araştırma önergesi verdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıaralioğlu’nun imzasını taşıyan araştırma önergesinde söz konusu şartların diğer ülkelere nazaran çok düşük olduğuna dikkat çekilirken, dünya basınında yer alan “Türk Vatandaşlığı ucuzladı” haberlerinin Türk kamuoyunda huzursuzluk yarattığı belirtildi.

“DEMOGRAFİK YAPI BOZULUYOR”

Partisi adına söz alarak teklife ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Mersin Milletvekili Behic Çelik, “Ülkemizin demografik yapısı bozuluyor” dedi.

Çelik’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Burada dikkatlerinize sunacağım konu; Suriyeli göçü var ve Suriyelilere yoğun bir vatandaşlık verilmesi tutumu görüyoruz. Gerçekte 5 milyonu aşkın Suriyeli var ülkemizin demografik yapısı bozuluyor. Bu göçün bir an önce tersine çevrilmesi önemli bir konudur.

Ülkeler arasındaki gelir adaletsizlikleri hızla artmaktadır. Özellikle Afrika ülkelerinden Avrupa’ya büyük bir göç olacaktır.

Bugün Sayın genel Başkanımız’da söyledi. Havalimanında ev karşılığı vatandaşlık veriliyor. Diğer ülkelerde vatandaşlığımızın ucuz olduğuna yönelik reklamlar yapılıyor. Gelin ülkemiz için önemli bir konu olan önerimize kulak verin.”

MHP-HDP VE AKP ENGELİ

Önerge Meclis'te yapılan oylamada HDP ve MHP'nin "çekimser" AKP'nin "ret" oylarıyla kabul edilmedi.

İlgili Haberler