Garibanın simidine el koyan devlet simit devini iflastan kurtardı

Garibanın simidine el koyan devlet simit devini iflastan kurtardı
Ziraat Bankası'nın, yüzlerce şubesi olan Simit Sarayı'nın yüzde 51'ini alması tepkilere neden olurken, sosyal medyada Samsun zabıtasının simitlerine el koyduğu yaşlı teyze tekrar gündeme geldi.

Ekonomik sıkıntıların içinden çıkılmaz bir hal aldığı ve memleketin sokaklarında işsiz vatandaşların açlıktan bayıldığı bir dönemde kamu bankası Ziraat Bankası'nın, dev gıda zinciri Simit Saray'ını iflastan kurtarmak için yüzde 51'inin satın alması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Sosyal medyada yüzlerce vatandaş duruma tepki gösterirken, evine ekmek götürmek için çırpınan seyyar esnaflar hatırlatıldı.

GERİYE ÇARESİZ FERYATLARI KALDI

Öyle ki ülkenin birçok yerinde seyyar esnafın mallarına zabıta el koyarken, 4 yıl önce ekranlara yansıyan bir dram ise tekrar gündeme geldi.

Samsun zabıtasının, ilerleyen yaşına rağmen simit satmaya çalışan yaşlı teyzenin göz yaşları arasında, bütün simitlerine ve simitlerini satmaya alıştığı seyyar aracına el koyduğu görüntüler, izleyenlerin yüreğini dağladı.

O görüntülerden geriye yaşlı teyzenin 'benden ne istiyorsunuz' feryatları kalırken, Ziraat Bankası üzerinden iktidarın yüzlerce şubesi bulunan simit devini kurtarma girişimi tepkilere neden oldu.

İlgili Haberler