Adnan Oktar davası sil baştan

Adnan Oktar davası sil baştan
Adnan Oktar davasında son günlerde yaşanan gelişmelere yenisi eklendi. Haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılan 61 sanıktan 45’i yakalanırken, polis yeni bir operasyon başlattı. Oktar’ın 4 avukatı ‘örgütü yeniden ayağa kaldırmaya’ çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Adnan Oktar suç örgütü davasında son günlerde peş peşe gelişmeler yaşandı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nin, 1. Ceza Dairesi’nin mahkûmiyet kararlarını bozarak tahliye ettiği 68 kişiden 61’i hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı vermesi üzerine polis ekipleri harekete geçti. 61 sanıktan adreslerinde bulunan 45’i yakalanarak gözaltına alındı. Sanıklar emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Davada bu gelişmeler yaşanırken polis dün sabah yeni bir operasyona da imza attı. Adnan Oktar’ın 4 avukatı gözaltına alındı. 8 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonda 4 kişi adreslerinde bulunamadı. Şüphelilerin cezaevindeki Oktar’ın talimatları doğrultusunda örgütü yeniden ayağa kaldırmaya çalıştıkları öne sürülüyor.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Mart 2022 günü, İstinaf 1. Ceza Dairesi’nin Adnan Oktar davasında tutuklu bulunan 68 sanığın tahliye edilmesi kararına itiraz etti. Bu itiraz reddedildi.

Başsavcılık, itirazın reddedilmesi üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’ne ikinci itirazını yaptı. 2. Daire, 28 Mart 2022 günü, 61 sanık yönünden Başsavcılığın yaptığı itirazı haklı ve yerinde bularak ‘cinsel saldırı’ suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Sanıklardan 7’si için bir karar alınmadı.

Bu kararın ardından Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Operasyon başlattı. 45 kişi gözaltına alındı. İstanbul dışında olduklarına yönelik bilgi bulunan 9 kişinin de yakalanması için baskınlar düzenlendi.

4 AVUKAT GÖZALTINA ALINDI

Tahliye olanlara baskınlar düzenlenirken, dün sabah yeni bir operasyon geldi. Aralarında Adnan Oktar’ın avukatlarının da bulunduğu bazı şüphelilerin, örgüt elebaşının emir ve talimatlarını dışarıdaki örgüt üyelerine ilettikleri, örgütün devamlılığını sağlamayı hedefleyerek maddi imkanlarını kontrol ettikleri, bazı müştekiler ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanması muhtemel kişilere baskı kurdukları belirlenince Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Oktar’ın avukatlarının da aralarında bulunduğu 8 şüpheliye yönelik İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Adnan Oktar’ın avukatlarının İstanbul ve Ankara’daki 3 ofisi basıldı. 4 avukat gözaltına alındı.

 

İlgili Haberler