Çalışma Bakanı 3600 ek gösterge ve asgari ücret için tarih verdi

Çalışma Bakanı 3600 ek gösterge ve asgari ücret için tarih verdi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 Ek Gösterge düzenlemesini Ocak ayında Meclis'e getireceklerini söyledi. Asgari ücret hakkında konuşan Bilgin, asgari ücreti enflasyonun üzerinde bir refah düzeyine taşıyacak bir anlaşmanın komisyonundan çıkacağını söyledi.

Anadolu Ajansı''nın haberine göre;  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 Ek Gösterge çalışmalarında sona geldiklerini belirterek, çalışmayı ocak ayında Meclis’e getireceklerini söyledi. Bilgin, "Bu çalışmayı Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sonlandırmak için çalışıyoruz. İnşallah ocak ayında TBMM''ye getireceğiz" dedi.

Aralık ayında başlaması planlanan asgari ücret belirleme toplantılarına ilişkin de konuşan Bilgin, asgari ücreti enflasyonun üzerinde bir refah düzeyine taşıyacak bir anlaşmanın asgari ücret komisyonundan çıkacağını iddia etti.

İstanbul Kongre Merkezi''nde düzenlenen Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması''nda değerlendirmelerde bulunan Bilgin, Türkiye ekonomisini dışa bağımlı hale ''geçmişteki yanlışların'' getirdiğini savundu. Bilgin, enflasyon, devalüasyon ve döviz krizlerinin ithal ikamesi modelin yanlışlığının sonucu olduğunu aktardı.

''YIL SONU İTİBARIYLA YÜZDE 10 BÜYÜYECEĞİMİZİ TAHMİN EDİYORUZ''

Bilgin, şunları kaydetti:

"Başarısızlığın iki kaynağı var. Birisi IMF ve Dünya Bankası perspektifi ile birlikte ekonomiyi yönetmeye kalktık. O da Türk ekonomisini Batı''ya, ABD ve Avrupa''ya bağımlı hale getirmiştir. Son 20 yılda değişen şey bu olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yerli kalkınmaya dayalı bir büyüme modeline geçilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tarihte bir dönüşüm yaşandı geçen hafta. Türk Devletleri iş birliğini ifade eden örgüt kuruldu. Bütün bunlar Türkiye''nin sadece Suriye''de, sadece Akdeniz''de değil, bütün bu coğrafyada barışı temsil eden ama kalkınma sürecinde de büyüyen bir ekonomiyle barışı temsil eden bir ülke olduğunu gösteriyor. Türkiye bütün bu düşmanlıkları kendi yerli enerjisini, insan gücünü ortaya çıkardıkça başaracağını gösterdi. Bugün dünyanın en hızlı büyüyen iki ülkesinden birisiyiz. İki çeyrekte böyleydi, üçüncü çeyrek de de beklentiler böyle. Yıl sonu itibarıyla da yüzde 10 büyüyeceğimizi tahmin ediyoruz."

İlgili Haberler