Dogo Argentino cinsi köpeği ağaca bağlayıp kaçtılar

Dogo Argentino cinsi köpeği ağaca bağlayıp kaçtılar
Beslenmesi yasak olan ırklar arasında yer alan Dogo Argentino cinsi bir köpek, Sinop’ta sahibi tarafından boş bir evin bahçesinde ağaca bağlanarak terk edildi. Sinop Belediyesi ekipleri, köpeği uyutarak barınağa götürdü.

Edinilen bilgiye göre; Dogo Argentino cinsi köpek, bu akşam saatlerinde sahibi tarafından Sinop’taki Dr. Ahmet Öz Sokak’ta bulunan boş bir evin bahçesine bırakıldı. Köpeği ağaca bağlayan kişilerin bölgeden uzaklaştığını fark eden görgü tanıkları, olayı polise bildirdi.

Bölgeye gelen polis ekiplerince ağaca bağlı şekilde bulunan köpek, daha sonra çağırılan zabıta ve belediye ekipleri tarafından uyuşturularak Sinop Hayvan Barınağı’na götürüldü.

Dogo Argentino cinsi bir köpekler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili genelgesinde ‘tehlike arz eden köpek ırkları’ arasında sayılıyor. Genelge, bu cins köpeklerin üretilmesini, sahiplenilmesini, sahiplendirilmesini, barındırılmasını, beslenmesini, takas edilmesini, sergilenmesini, hediye edilmesini, ülkeye girişini, satışını ve reklamını yasaklıyor. Genelgede bu yasağa uymayanlara 11 bin lira para cezası kesilmesini öngörülüyor.