Şişli ve Beşiktaş'ta fuhuş çetesine polis baskını 

Şişli ve Beşiktaş'ta fuhuş çetesine polis baskını 
Şişli ve Beşiktaş'ta günübirlik kiralanan evlerde tutukları kadınları fuhuş yapmaya zorladığı iddia edilen suç örgütüne polis baskın düzenledi. 4 kişi tutuklandı. 1'i Kenyalı 8'i Özbekistanlı  9 kadın kurtarıldı.

İstanbul'da fuhuş çetesine polis baskını 

DHA''nın haberine göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlileri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde  fuhuş çetesini çökertmek için çalışma başlattı. 

Polis, çoğunluğu yabancı uyruklu olan kadınlara iş vaadiyle ülkeye getirerek ve tehdit, baskı ve şiddet uygulayarak Şişli ve Beşiktaş ilçelerinde günübirlik kiralanan evlerde tutan fuhuş yapmaya zorladığı belirlenen bir suç örgütünü 6 ay süren teknik ve fiziki takibe aldı.

Polis, 11 Ekim''de eş zamanlı yapılan operasyonda örgüt üyesi olduğu iddia edilen 10 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında biri Kenya uyruklu, 8''i Özbekistan uyruklu olmak üzere toplam 9 yabancı uyruklu kadın örgütün elinden kurtarılırken adreslerde yapılan aramalarda; 3 bin 300 adet prezervatif, 14 adet cep telefonu, 6 bin 80 lira, 102 dolar, 3 adet defter, 1 adet pasaport ele geçirildi. 

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 10 kişiden aralarında örgüt lideri İ.Y, örgüt yöneticileri H.Y. ve İ.B. ile örgüt üyesi H.N. isimli kişinin de bulunduğu 4 kişi  "İnsan Ticareti" ile "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma" suçlarından tutuklandı.