Hazırı tükettiler, deniz bitti. İYİ Partili Bedri Yaşar AKP’ye yüklendi

Hazırı tükettiler, deniz bitti. İYİ Partili Bedri Yaşar AKP’ye yüklendi
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar yaşanan ekonomik krizin iktidarın kötü yönetiminden kaynaklandığını belirterek “2002’de AKP iktidar olduğunda Türkiye ekonomisi dünyada ilk 18 ülke arasındayken; bugün ilk 20’de bile değil. 19 yıldır iktidarda olan AKP hazırı tüketti. Artık ülkeyi yönetemiyorlar Çünkü deniz bitti” dedi.

Ankara- YENİÇAĞ

Ali Cengiz oyunlarıyla, rakamları sağa sola çekmeyle ekonominin düzelemeyeceğini belirten Yaşar “19 yılda ekonomi büyümedi, aksine küçüldü. Bundan sonra yapısal problemler çözülmediği sürece bu işin altından kalkılamaz. Ali Cengiz oyunlarıyla, rakamları sağa sola çekmeyle Türkiye''nin ekonomisi düzelmez.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz indiriminin bir işe yaramadığını da anlatan Bedri Yaşar, teminat mektubu karşılığı bile kredi alınamadığını söyledi. Yaşar “Bankada 1 milyon lira limitiniz var, karşılığında da teminat mektubu vermişsiniz, bu krediyi kullanmak istiyorsunuz. Devlet bankalarının verdiği cevap şu: "Bu krediyi ne amaçla kullanacaksınız? Eğer kullandığınız krediyi bir başka bankada mevduat olarak kullanacaksanız bu krediyi size vermiyoruz. Böyle bir ekonomi yönetimi olur mu?" diye tepki gösterdi.

Kredi komisyonlarının da çok yüksek olduğunu belirten Yaşar, “Kredi başında peşin olarak kesilen %2’lik kredi kullanım komisyonunun kredi alanların hareket kabiliyetini kısıtlıyor. Kesilen borçlu cari hesap kredisini üç gün de kullansan, on üç gün de kullansan, peşinen ödüyorsunuz. Üreticiyi desteklediklerini söylüyorlar ama tam tersini yapıyorlar. Üretim çarkları durdurma noktasına geldi. İktidar yönetme kabiliyetini yitirdi. Çözüm seçim ” ifadesini kullandı